|
|
|
|
|
|
|
|
|
Últim article del bloc
|
|
|
dilema terrenal
dimecres 26/maig/2010 - 03:34 2012 4
Tornem a punxar una miqueta en aquest bloc perdut en la immensitat de la xarxa al so de I bleed it out, digging deeper just to throw it away.. (linkin park- bleed it out per si algu li interessa...) (<-- aquí hi va el ninot que va donant cops de cap).
Bé, estimat lector (si existeix algú que ho llegeixi, està clar) només volia demanar la teva col·laboració i participació en un dilema que tinc...
sí en un dilema força terrenal, i aham, es podria dir que inclòs força bàsic dins del que és la vida d'un ésser viu: el menjar!!!!
Sí, m'explico...el meu fort no és la cuina, alguna cosa força inoportuna donat que m'agrada menjar, i aquests dies de sol enlluernador i calor estrepitosa no sé què fer-me de menjar que no sigui la clàssica amanida, (sí, arribo cansada i estic en fase 1 d'operació bikini (en teoria), bé això ja ho explicaré un altre dia) o la pasta, o el pollastre o el que sigui fàcil de fer i ensopit, perquè mentres m'ho menjo la meva ment està degustant aquella paella de l'últim dia que em va fer la mama, o al restaurant on vaig menjar-me aquella amanida rara d'algues deliciosa, o...o... o l'empanada que vaig xurrimangar d'una recepta fàcil i que em va sortir tant deliciosa com un dia d'estiu festiu! (sí de tant en tant alguna cosa surt de la cuina que es pugui calificar més enllà de comestible :)
Bé, deixant de banda l'aprenentatge de les meves dots de cuina (sí, ningú neix amb un do especial per la cuina...s'ha d'aprendre, oi?) algú podria "deixar-me" la seva recepta preferida? I de pas, perquè no fem una mica de safareig i em digueu quin és el vostre plat preferit???
El meu sense dubte n'és la paella!!! i va..us si algú s'anima explicaré el meu secret de l'empanada xurrimangada!!!
Salut i bon profit!!!
Blancaneu (L)
PD: si, vull algun comentariiiiiii!!!!!! va, no sigueu vergonyosos/es!!!!
|
|
|
|
|
|
|
Escriu articles al teu bloc
|
|
|
|
|
Comentaris sobre aquest article |
|
|
|
sarralenc |
Si Blancaneu,
Thursday, May 27th 2010, 3:18 PM
També et llegeixo; però de cuinar, RES.
Prou feina vaig tenir, quan estudiava química, fer els experiments al laboratori!
Gràcies a Déu, i a que sempre em llegía les instruccions un cop i un altre per no equivocar-me, que mai no vaig fer explotar res, com van fer alguns companys menys cuidadosos.
Les receptes de na cebeta, en campbell, i en _Alfons_ segur que fan uns menjars deliciosos, però jo no m'atrevería ni d'intetar fer-los.
M'haig de conformar, al màxim, a fer un arrosset blanc, amb un allet, una mica de sal i un rajet d'oli,
¡I VA QUE CHUTA!
;-)
|
|
_Alfons_ |
Potser...
Wednesday, May 26th 2010, 6:21 PM
En primer lloc, oblida't de l'Operació Biquini. Si vols menjar sa i fer exercici, fes-ho per salut i no per imatge.
En segon lloc, la recepta de la Cebeta se't redueix a 25 minuts si ho fas en una olla a pressió o en un robot d'aquests de'n Campbell o de qui sigui.
En un robot també (o a l'olla a ressió, però ho has de vigilar) pots posar-hi algunes verdures, les que vulguis, i deixar-ho uns 25 minuts, també. Després, quan hagi passat una estona, uses el mateix recipient per passar-hi un minipimer i et queda un purè maquíssim. Pots triar si li poses llet, mantega, ceba sofregida, formatges (fins i tot un blau) o si ho vols calent o fresquet. Fresquet, ho tens d'estiu i ben apte per a l'operació biquini.
ah, i ja veus que sí, que et llegim.
|
|
campbell |
aviam...
Wednesday, May 26th 2010, 4:13 PM
un rissotto es molt senzill: fas el sofregit com tha dit la cebeta, hi afegeixes les verdures que vulguis (pastanaga, pebrot, all tendre, pesols, bolets de tot tipus...) o la carn que vulguis (pollastre, bacon, vedella a trossets petits, porc...) o el peix i marisc que vulguis (rap, lluç, bacallà, gambes, tonyina...) quan estigui rosset i afegeixes l'arròs i li dones quatre voltes en sec que es torri una miqueta. Un got d'aigua i el formatge (millor si és curat) a daus, sense por. A mida que es vagi espessint i vas afegint l'aigua a miquetes fins que l'arròs estigui fet. Un toc d'alguna herba (orenga, farigola, romani, llorer...) i llestos!
Per cert, una altra solució és comprar un robot de cuina, però no la thermomix, que no va bé del tot. Si t'interessa un de bo, jo en venc. Amb més de 1700 receptes xD això va per tothom, eh?
Apa siau!
|
|
cebeta |
FRICANDÓ,DE TOTA LA VIDA
Wednesday, May 26th 2010, 3:56 PM
vedella per a fricandó,arrebossada amb farina i un bon raig d´oli d´oliva...volta i volta.S´aparta i en el mateix oli es fa el sofregit (serveixen all i ceba de pot,deshidratats),tomàquet natural(de llauna també serveix)i un sobret de picada.Un bon rajolí de vinet blanc i quan faci xup-xup hi tornes a posar la carn.La cubreixes d´aigua i millor un cubet d´avecrem...i en 30-40 minutets llest.Pots afegir-hi a la cassola xampinyons,pastanaga...al teu gust (el mateix et dic de la sal,el pebre i en el meu cas,orenga).Si et quedés líquid...una miqueta de farina espessirà.
Ah,i millor ho fas d´un dia per l´altre,queda la carn més tendre...També
pots fer una bona cassolada i fer-ne racions per a congelar-les individualment.
I recorda comprar pà!S´ha de sucar!
Que vagi de gust!!!...L.
|
|
|
|
|
Escriu el teu comentari per aquest article |
|
|
|
|
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't |
|
|
|
|