4 talls de bacallà desasalat
2 grans d’all
1 patata
250 ml de crema de llet
Oli d’oliva
Posem el bacallà en una olla amb aigua i una fulla de llorer al foc i quan arrenca el bull parem el foc.
Posem tres alls al morter i els piquem. Tot seguit posem la paella al foc amb força oli d’oliva i deixem que els alls trinxats es coguin, sense que es cremin, fins aconseguir una textura caramelosa. Perquè no se’ns cremin traiem, de tant en tant, la paella del foc.
Un cop fet això, fem escalfar la crema de llet en un ençat. També fem bullir una patata tallada a troços petits.
Tot seguit posem la patata, el bacallà, la crema de llet dins el pot del “minipimer” i a poc a poc hi anem afegint l’oli amb els alls. Ho anem remenant fins que quedi una massa consistent ben lligada.
Per acabar, ho podem gratinar al forn amb formatge ratllat.
Jo compro lloms de bacallà congelats. Es poden fer servir també?
I què és un ençat? Tot seguit vaig a cercar-ho al diccionari del xat.
Gràcies per la recepta!
Va bé que ens donin idees...