|
|
|
|
|
|
|
|
|
Article del bloc de Vegana
|
|
|
Menjaríeu bistecs fets en laboratoris?
dimecres 12/agost/2009 - 02:39 742 31
En l’argot científic en diuen “carn in vitro” i és la carn que mai no ha format part d’un animal sencer. La tècnica per produir-la utilitza com a matèria primera mostres de carn procedents d’animals morts en escorxadors.
Aquesta tecnologia té per antecedents els cultius de cèl·lules musculars que els metges realitzen rutinàriament als seus laboratoris. De fet, la NASA ha aconseguit cultivar carn de gall dindi per a les missions espacials de llarga durada. I la "Applied BioScience Research" va fer la primera carn de peix comestible a partir de cèl·lules de carpes daurades, en forma de filets de peix.
La preocupació pel creixement agegantat del consum de carn a nivell mundial suscita preocupacions medioambientals (més enllà de les ètiques que ens suscita a les veganes :P) així, la FAO fa informes on es corrobora que la massificació de les indústries de la carn accelera el canvi climàtic i que el cultiu de soja per fer pinso pel bestiar incrementa la destrucció dels ecosistemes i del mediambient arreu del món incloent animals, persones i hàbitats.
Tot i que la “carn proveta” té el sobrenom de “Franken-food” (menjar Frankenstein) i que sembla de ciència ficció, ja s’ha fet el primer simposi científic internacional a Noruega.
I davant de les crítiques que ha rebut aquesta iniciativa per “poc natural”, els investigadors es defensen dient que tampoc no sembla gaire natural el pollastre que ha estat alimentat amb factors de creixement accelerats per fer-los créixer més ràpid i poder-los convertir abans en carn, i que estar criats en una indústria aïllada del exterior, juntament amb unes altres 10.000 aus exposades a múltiples riscos sanitaris que són estroncats amb medicacions que després passen al nostre cos, tampoc no sembla gaire bo ni natural...
La iniciativa ha rebut el recolzament d’algunes entitats animalistes com la PETA (Gent pel Tractament Ètic dels Animals) que ofereix un milió de dòlars a la primera persona que aporti un mètode per a la producció comercial de carn de pollastre i a preus competitius per al 2012. Per què de pollastre? Perquè la PETA entén que el maltractament de les aus és un dels més silenciats i que produeix menys empatia... i potser perquè pelis com “evasió a la granja” han instal·at en l’imaginari popular la visió de les granges avícoles com a l’equivalent dels camps d’extermini nazis... i seria un bon moment per començar per aquí...
Però, és clar, després de passar la fase experimental, creacional i comercial, caldria saber si aquesta biotecnologia passa per la prova decisiva: pel paladar del consumidor!
Així que us demano:
Us animaríeu a tastar una hamburguesa feta en un laboratori?
I si resultés que no sabeu distingir entre el tast del pollastre de debò i el del laboratori... canviaríeu la vostra opció de compra?
Gràcies per respondre, i... si s’escau, per canviar d’opció... ;)
|
|
|
|
|
|
|
Escriu articles al teu bloc
|
|
|
|
|
Comentaris sobre aquest article |
|
|
|
Vegana |
...
Saturday, August 15th 2009, 3:28 PM
Sidd!!! Ostres!!! Què fort!!! Jijijiji... diuen que els escarabats són les proteïnes de futur!!!
Eudald... et dedicaré un bloc... que m’has fet entrar ganes de parlar de les 5 grans malparides!!!! :P
Raskooooooooooooooooooo... ostres!!!! Que ets psicòleg o estàs en vies de ser-ho!!!! Plis, dóna’m arguments més elaborats!!!! ;)
Rdk, joder, jo també t’estimo!!! :P
Jaws, sí ja ho entenc... i respecto que cada una de nosaltres mengem la merda que vulguem, malgrat que jo cridi el dolor de les escorxades!!! Però a demano que si hi ha més mercuri que peix ens ho diguin, i que si hi ha més transgènics que verdura també, i que si hi ha més hormones i antibiòtics que teixit muscular el mateix. Per decidir mantenir la virginitat en els metalls pesats, en les malalties indeterminades encara en humanes o per demanar-li al metge si em puc saltar una dosi d’antibiòtic si ja la menjo ingerint carn!!! Estic totalment d’acord amb tu, segurament de verge al món, només deu quedar el teu cul... i la veritat és que em sembla una llàstima, ja que les teves criatures i les de tantes altres, haurien de trobar un món millor i no pitjor que el que vam heretar dels nostres ancestres... vaja, això voldria jo...
Petonassos x totes i tots!!!
|
|
jaws |
Vegana
Saturday, August 15th 2009, 4:14 AM
ei, que tinc el meu hortet i planto tomàquets, albergínies i 4 plantes de maria o potser +, però em passo pel cul la cultura del vegetarisme (amb tots els respectes), d'on vé la pluja? doncs de la terra podrida que em creat, per tant, no tinc cap complexe a mejar merda. Penso que és així. Salut mossa, no hi ha res verge. (bé, el meu cul, jajajaja).
|
|
Eudald |
ai que us passeu...jeje
Friday, August 14th 2009, 8:04 AM
Msanc, entenc que la teva experiència et pugui causar aquest rebuig. És el que passa a la majoria dels que treballen al sector d'embotit cuit....a mi no em passa això i crec que són exageracions, fins a cert punt, és clar. Cert és que quan veus a fabricar aquesta classe de productes t'emportes decepcions i sopreses.....veure la quantitat de kg de carn que hi ha per 100kg de pasta fresca per embotir fa rumiar una mica jeje, però tampoc generalitzis....això és delicat. Hi ha productes de qualitat i productes que no. I això ho vull lligar amb el que diu la Vegana sobre l'engany que pateix el consumidor i al qual ja hi ha fet referència altra gent....EXAGEREU! Certament no estem del tot informats (per ser políticament correcte) però tampoc ens passem. Vull dir que, per increïble que sembli, amb el menjar succeeix el mateix que amb els cotxes, els ordinadors, etc. no ens ho diuen tot. Ja sé, ja sé, és menjar....si, és un producte més que fabriquen les empreses.
Ha de ser segur pel consumidor igual que ho ha de ser un joc de pneumàtics a 120km/h i no en demanem la composició. També anem al restaurant moltes i moltes vegades a l'any i no demanem pas la llista d'ingredients, formulació o composició. Per tant, crec que el més important és la seguretat alimentaria i Msanc, per més fàstic que et pugui fer veure com es fabrica la massa llafiscosa d'un frankfurt, el més important és que allò sigui segur pel consumidor i que sigui nutritiu. Cal informar d'allò que pugui provocar al·lèrgia, òbviament, i s'hauria d'informar bé, però tothom treballa bé?? oi que no? Oi que molta gent no és bona professional, doncs les empreses són un conjunt de professionals bons i dolents....
Per mi el més important són les entitats de control i sobretot els clients de les fàbriques. El client (o sigui, Carrefour per exemple) és qui realment posa a rotllo al fabricant.
Vegana, discrepo quan dius que tot plegat quedarà en mans de 5 multinacionals. Cert és que els productes procedents de grans empreses passen controls molt més rigurosos, generalment, però penso que no quedarà en mans de 4 monstres. Si no recordo malament a Espanya hi ha més de 3500 fàbriques d'embotit.....i moltes d'elles fan productes particulars i peculiars. Mentre hi hagi demanda continuarà havent-hi fàbriques petites. Mentre hi hagi gent que va al camp continuarà existint el futbol. La gent canvia les coses. Ara que, també és veritat que la gent canvia les coses involuntàriament o enganyada.......si tothom fós vegetarià no es vendria embotit. Per què la gent es fa vegetariana? Per iniciativa pròpia? o per què ens han convençut més uns que altres? L'espècie humana no és vegetariana....no?
|
|
Vegana |
...
Friday, August 14th 2009, 2:10 AM
Jejeje, Jaws, tens raó, tret de la gent que menja el que planta, cull, i mata la vida que ha criat, és difícil saber que coi mengem en un món globalitzat com el nostre, on s’especula que al final, seran només unes 5 macro-multinacionals les que controlaran tota la producció i la distribució dels aliments... Quina por!!!! Espero que sempre hi hagi lloc per a les poblacions autòctones, per a l’autogestió, per la llibertat d’elecció... i sobretot per a que no ens controlin més del que ja ho fan, alimentant-nos, emmalaltint-nos i proporcionant-nos les vacunes per guarir-nos... per això és important, crec, no deixar-nos enredar més del compte...
:(
Eudald, moltíssimes gràcies... jo crec que totes aquí venim a parlar “del nostre llibre” i com el meu és potser dels més estranys, et deu fer més gràcia de llegir ;)
Pel que fa a les preguntes que em fas... cap a on anem no ho sé gaire... però pel que veig i intueixo em fa poca gràcia pel tema del control i la poca transparència...
I què som? Jejeje, jo crec que podem ser el que vulguem... o sigui que podem treure de dins nostre el millor o el pitjor... per tant, proposo treure i provar de ser el millor que poguem!!!
O sigui que: vigilant negocis, transgènics i Monsantos varies, manipulacions informatives sobre pandèmies i medicacions, etc... intentarem viure, deixar viure i ser i fer felices... ;) Il·lús i massa genèric, ho sé, però a vegades els genèrics, com el de la Miss són genials!!! I les il·luses, doncs mira, fem castells a l’aire dels quals després altres han de fer els fonaments a la terra... és més complicat... ho sé!!!! però és una forma de funcionar o ser que a mi m'està prou bé... ;)
Miss!!! QUINA INFORMACIÓ MÉS REBONÍSSIMA!!!! GRÀCIES!!!! Ostres, hi mira que hi ha gats amb problemes de ronyó i gossos amb problemes de cor que prenen el Fortekor!!!! És genial que hagis trobat el genèric!!! GENIAL!!!! GRÀCIES PRECIOSA!!!! TU TAMBÉ CANVIARÀS LA VIDA DE MOLTÍSSIMES PERSONES I BITXOS EN GENERAL GRÀCIES A LA TEVA APORTACIÓ!!!
PETONASSUS IMMENSUS!!!! :)
Sarralenc... en el vídeo que et vaig regalar, el peixet alliberat li fa el petó més bonic que es pot fer a un humà, que és el que es fa des de la llibertat d’estimar. Que és la forma més bonica d’estimar!!! Que és la forma com sento que t’estimo a tu!!!!
:)
|
|
Vegana |
...
Thursday, August 13th 2009, 8:45 AM
Stik!!! Què saps fer-te’l tu?? A mi me’n va ensenyar el Xavi, és molt fàcil, i si ho fas amb farina ja preparada encara més!!! Ell en va fer per moltíssima gent, i no es podien creure que no fos pollastre, pq la textura i el gust que hi va donar, era taaaaaaaaaaant semblant... que feia fins i tot por!!! :P
I que bonic alimentar-se d’anhels, mots i herbes... :)
Hereu!!! Que només serà un canvi de producte, o un afegit d’un nou producte... ja veuràs com la reconversió és fins i tot positiva pel teu sector. Que si hem pensat d’abolir els toros sense ni fer mal a la gent que els tortura i assassina, com vols que no pensem en les persones que viviu d’aquest sector. No volem criminalitzar ningú. Només volem no criminalitzar absolutament ningú!!! ;)
Rdk... és que ja ho tinc això... m’agrada obrir escletxes per, encara, donar un tomb més a les coses, a veure que en surt de millor!!! Ais... i és que no em sé estar quieta... :P Mmmmmm...mmmmm... fes-me una proposta de traje de guerrilleru vegà, i també li demano al jefe que me'n proposi un per equilibrar la balança guerrillera... :)
Jefe, jejejeje... veig que la foto de la vegana guerrillera incrementa l’addicció a la pastanaga... Oido cosssssinaaa: al jefe també li agraden les pastanagues!!!! Mmmmmmm!!! ;)
Bugy!!! Cap problema!!! Quan tinguis ganes m’ho dius i et passaré un parell de pàgines web on surten unes receptes delicioses i facilíssimes de fer i d’aconseguir els ingredients que són, bàsicament, els de la conca mediterrània amb algun toc oriental de la soja i altres beneficiosos aliments.
Nois, noies, petonassos immensus x tutti!!!
|
|
rdk |
Joder, ara...
Thursday, August 13th 2009, 6:52 AM
... q estaba a punt de deixa del tot el consum animal, em fots en un compromis.
mmm, mmmm, ummm,( no es q pensi, es q estaba mirant la foto de la Lydia, jejeje), doncs suposso q no serà massa sana, tot i q trobo genial poder produir carn sense patiment animal, serà com el seitan dels bixos.
|
|
Vegana |
...
Thursday, August 13th 2009, 3:25 AM
Sarralenc!!! Com no vols que senti empatia amb tu???!!!! Però si el camí que fas tu, en totes les coses que ens expliques compartint aquí amb nosaltres, em sembla més típic d’un adolescent que vol canviar el món que d’una persona que entra en el món “adult” amb orelleres de burro (que és com acostumem a entrar ;)!!!!
Saps què passa? Que tot es mou molt ràpid en aquest món vegà, perquè cada vegada hi ha més coses que recolzen el que sentim, i tot i que és una revolució personal que no pot ser ni ha de ser semblant a cap revolució anterior, sí que té molts punts en comú amb coses com l’ecologia, la fam al món, la solidaritat, el canvi climàtic, els drets humans... és tant transversal, que plouen notícies pertot... i jo, no sé fer gaire més coses que compartir...
Però tu sempre has compartit molt més amb mi que moltes persones que tinc a tocar... potser per això et sents més sensible a tanta informació, i ho entenc... i prometo portar-me bé i parlar d’altres coses... o fer un Time-Out general!!!
I et regalo un vídeo per intentar desagreujar-te:
http://www.youtube.com/watch?v=dNdrRGAXuss
I un petonassu immens i una abraçada!!!!
Kyn... veig que no et mola la idea... hi ha divertides discussions entre veganes sobre el tema... és un món tan nou, que mou les idees amb gran quantitat d’aportacions de tothom!!! Gràcies per aportar la teva, preciossa!! Un petonassu!!! :)
Palma... jejeje, la de la foto és la Lydia Guevara, eh??? La néta del Che, que també està en la revolució vegana. I no sé si es pot matar a polvus a un tio de 33 x 1.80 x 87 i amant de les pastanagues... que amb pastanagues es tira molt... ;)
|
|
Dopoulus |
mmmmmmmmmmmmmm...
Wednesday, August 12th 2009, 2:53 PM
Jo que sóc fill d´un exterminador en camps poblats d´enciam i d´altres pobres i poc empatitzades verdures,opino què,fet per fet mentre hi hagi carn,sobretot per no malmetre unes mongetes verdes,benvinguda sigui,i si es carn proveta doncs cap a dintre també,el què sigui i faci falta ja que la meva filosofia de vida es la compassivitat amb la vida vegetal,que dic jo,vists en la tesitura de que una vaca famelica i un vega famelic,trobessin un sol enciam en un desert,algu dubta de qui s´el fotra?
|
|
|
|
|
Escriu el teu comentari per aquest article |
|
|
|
|
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't |
|
|
|
|