|
|
|
|
|
|
|
|
|
Article del bloc de Sr_Ramon
|
|
|
Dietari d'un noble
dimecres 10/juny/2009 - 07:23 1417 6
Benvolguts xat.cataires,
La festa de la pessigada és la recepció de primavera que faig als meus familiars i amics. És una ocasió per a retrobar-nos un cop passat el temps de fred i pluja. Les dames llueixen els seus vestits primaverals, els joves festegen i els senyors gaudim de la pessigada.
Durant l'any mestre Surinyac, el mestre pastisser amic meu, selecciona les cinc senyoretes més belles de la comarca. Ell ja és un geni seleccionant les dependentes del seu establiment, que porten una bata curta, estreteta i amb algun botonet descordat. Comprendreu, doncs, que anar a comprar a can Surinyac és una combinació de plaers de gran categoria.
Val a dir que aquest any mestre Surinyac va rebre més de 90 sol.licituds de noies per a venir al castell. És, segurament, l'única oportunitat que una plebea pugui conèixer les interioritats de casa meva en la seva vida. Heus aquí, doncs l'èxit d'aital magnànim esdeveniment.
Diuen que als bars dels pobles els pares de les noies seleccionades es vanten davant dels que no han passat la selecció. Aquestes noies troben promès més aviat que les altres. Fa poc una adorable àvia em deia que ella va assistir a la festa fa 70 anys i que va ser pessigada pel meu besavi, que Déu tingui a la Glòria.
La festa comença sempre a les 7 del vespre. Un cop arribats els convidats,se'ls serveix els aperitius que acaben sempre amb els primers gelats de la temporada elaborats per mestre Surinyac. Fa anys vam trobar a l'arxiu i el museu una màquina antiga de gelats. Mestre Surinyac va documentar-se i ara elabora uns gelats artesans com els que menjaven els nostres avantpassats i als palaus de les monarquies europees. Gelats conservats en neu i gel, no en nevera, sense gust industrial: La baixa temperatura no mata el gust de la xocolata i la vainilla. Són realment exquisits.
Quan es fa fosc, a les 10, comença la cerimònia de la pessigada. Les noies entren a la sala de recepcions entre forts aplaudiments. Mestre Surinayc fa les presentacions i d'una en una s'aixequen la faldilla, que ja és curta, i passen entre els convidats rebent tota mena de felicitacions i pessigades. Llavors s'apaguen els llums i durant deu minuts ningú podria descriure el que passa allí. Un cop passats els deu minuts, tot torna al seu ordre, però la majoria de convidats ja s'han retirat a les seves cambres....
Fins la setmana que vé, estiguin bonets, bonets.
|
|
|
|
|
|
|
Escriu articles al teu bloc
|
|
|
|
|
Comentaris sobre aquest article |
|
|
|
|
|
|
Escriu el teu comentari per aquest article |
|
|
|
|
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't |
|
|
|
|