|
|
|
|
|
|
|
|
|
Article del bloc de Galzeran
|
|
|
Hola
dissabte 6/desembre/2008 - 10:04 1700 9
Hola compis,
Després d'una intervenció quirúrgica que ha anat molt bé (ara falta la segona, d'aquí un parell de mesos, que és més complicadeta) em reincorporo amb una cançó que m'encanta i que és una declaració de principis de vida fantàstica (la recupero del bloc de l'Arale)
www.youtube.com
i amb una recepta de cuina:
Qui menja sopes ...
... se les pensa totes. Això diu el refrany, i de sopes parlarem aquest mes de desembre. Les dues receptes que he triat són senzilles de preparar i boníssimes, amb uns ingredients: la ceba i l’all, que a més de molt saborosos tenen propietats importants. La ceba, va bé per a l’asma, la diabetis, la hipertensió, el mal de cap, el reumatisme i és molt depurativa. L’all és bactericida, hipotensor, antisèptic i desintoxicant. Com sempre, les receptes són per a quatre persones.
Sopa d’all i ceba (millor fer-la el dia abans)
Ingredients: 1l de brou lleuger de gallina, 2 cebes dolces ben grosses (entre 600 i 700 gr. aproximadament), 1 cabeça d’alls grossa i amb els grans d’all ben molsuts, oli d’oliva extra verge que sigui molt fi de gust (és el secret d’aquesta recepta), pa ratllat, sal.
Per al brou: 1 l ½ d’aigua mineral, 2 colls i la carcanada d’una gallina (recomano eliminar la pell i tot el greix, el brou serà igual de bo i molt més saludable), 1 porro, 1 nap, 1 xirivia, 2 pastanagues, sal. La vianda, que cogui uns tres quarts d’hora a foc baix. Afegim la verdura i ho deixem coure una mitja hora més. Colar amb un colador ben fi. S’ha de salar amb compte, que doni una mica de gust i prou.
Preparació: es tallen les cebes a mitges llunes finetes i els alls a làmines, també fines (no transparents, que se’ns cremarien). En una olla s’hi posa un bon raig d’oli (mig gotet de vi, aproximadament). Un cop hem escalfat l’oli s’hi tiren els alls i es deixen coure a foc suau sense deixar de remenar fins que veiem que han perdut la blancor i tenen un to una mica groguenc (no torrat!). Aleshores s’hi afegeix la ceba i es va coent tot poc a poquet sense deixar de remenar. Hem de vigilar que els alls no quedin al fons de l’olla, perquè es podrien cremar. Quan la ceba estigui tova i transparent afegim el brou i ho deixem bullir a foc ben suau una mitja hora. Uns deu minuts abans d’acabar la cocció es rectifica de sal. Passada la mitja hora de cocció, es retira l’olla del foc, es deixa refredar una mica i es tritura tot amb la batedora. Que quedi ven fi. És el moment d’afegir-hi sis cullerades de pa ratllat (més o menys en funció de com ens agradi d’espessa la sopa). Si la fem d’un dia per altre, el pa ratllat s’inflarà i estarà en el seu punt. Als que els hi agradi l’oli d’oliva tant com a mi, al servir la sopa n’hi poden afegir un rajolinet. També hi va bé una mica de formatge ratllat.
Que vagi de gust!
|
|
|
|
|
|
|
Escriu articles al teu bloc
|
|
|
|
|
Comentaris sobre aquest article |
|
|
|
|
|
|
Escriu el teu comentari per aquest article |
|
|
|
|
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't |
|
|
|
|