Hola, avuí us deixe aqui una recepta de cuina tipica del me pobe. És bastant senzilla i la veitat é que està molt bona. Probeu a fer-la.
INGRADIENTS per a 4 persones:
2 gots d'arròs
1 mesura d'li (7 o 8 cullerades soperes)
1 cap d'alls
2 pechugues de pollastre
un poc més d'1/4 de costelles de porc trossejades
2 botifarres seques (atenció no és botifarra catalana, són les "morcillas" en castellà)
un grapat d cigrons
6 ous
Colorant
sal
5 o 6 gots d'aigua
ELABORACIÓ:
Remullar els cigrons amb aigua prèviament (5 o 6 hores abans)
Posar en un perol expres (d'aquests amb tapa i pitorro per al vapor) la mesura d'oli i sofregir la carn a foc mitja fins que quede ben feteta. Mentre la carn està a migfer afegi el cap d'alls.
Ua vegadaestà feta la carn afegim els cigrons i els 5 o 6 gots d'aigua. També posarem un poc de colorant alimetari i la sal ( la sal no dic quantitat alguna perquè ho deixe al vostre parer, ja que caa persona cuina amb més o menys sal). Quan arribe a ebullició tapem el perol i el deixem a foc mitja mitja hora. Engeguem el forn per a que estigui calent al menys un quart d'hora abans que estigui el perol a punt.
Posem l'arros en una cassola de fang i 4 gots del aldo que hem fet al perol, comprovant q està bo de sal, i afegim la carn i els cigrons (l'all el poseu si us agrada). També afegirem les 2 botfarres iho ficarem al forn a foc fort.
Quan vejam que ja no queda quasi gens de caldo (normalment tarda mitja horeta) li posem per damunt els 6 ous batuts (com per fer una truita) i deixem el forn fins que l'ou queda bufat (s'infla) i queda com unacostra damunt l'arròs.