|
Fem-ho abans d'hora... corre!
dijous 6/desembre/2007 - 08:19 1083 0
Avui he aprofitat el dia de festa per posar-me el davantal: estic fent els canelons pel dinar de sant Esteve, que és el dia que tots els de casa venen a dinar. Tot i que encara falten dies fins el 26, jo ja tindré mitja feina feta. Els canelons, un cop fets, els congelo i així, el dia senyalat és qüestió de parar bé la taula, fer l'escudella, preparar un bon aperitiu, tenir els canelons descongelats, fer la beixamel i... tenir gana. Tenir gana perquè per Nadal, a part de comprar, comprar i comprar, mengem, mengem i mengem... I és que m'he fixa't que fem moltes coses abans d'hora, i a corre-cuita! Si passeges pel meu poble, i suposo que per molts d'altres tres quarts del mateix, ja fa dies que hi ha 'pares noels' penjats a molts balcons. Em pregunto si els nens i nenes no pensen... ostres, em pensava que de Pare Noel només n'hi havia un, de debó, que arribava carregat de regals per a tothom! (Jo no me'ls miro gaire, a casa els regals els porten els Reis, i per sort, encara no n'he vist cap penjat de cap balcó hahaha). Això per no dir que hi ha carrers que ja no treuen els llumets de Nadal, els deixen d'un any per l'altre gairebé! Ja fa un munt que estan posats, i dissabte passat ja els van encendre: quin tip de gastar llum! N'hi ha que fan goig, d'altres... em reservo l'opinió. I que en fa de dies que només que fan anuncis suposadament 'llaminers' per fer propaganda de coses per regalar aquestes festes... I els aparadors, que en fa de dies que estan guarnits de Nadal, i la gent, que en fa de dies que compra coses per Nadal. Doncs jo, igual. Jo tambe faig coses abans d'hora: els canelons, però serà feina feta. M'agrada cuinar a foc lent, em relaxa. Fer els canelons és entretingut, més val fer-ho ara i no pensar-hi fins que els serveixi a la taula. Anar a comprar per comprar, perquè sembla que així ho digui la tradició ja ho faré més endavant. De moment, i espero que per molts anys, aniré preparant els canelons amb temps, perquè el que es fa a la cuina, fet amb paciència, poc a poquet, queda moooooolt més bo... espero!
|