|
|
|
|
|
|
|
|
|
Article del bloc de Galzeran
|
|
|
Ideal per a refredats
dijous 9/octubre/2008 - 04:36 2023 8
Nens i nenes, estic amb una clipàndria de por que intento resoldre amb:
- comprimits d'acerola (un fruit originari de Brasil que té una quantitat impressionant de vitamina C)
-xarop espectorant homeopàtic
-bafos d'aucaliptus
-molta aigua
-algun suc de taronja
-una ceba partida pel mig sempre al meu costat (conté una substància molt vol·latil que, en desprendres, a més de fer-nos plorar quan pelem les cebes és vasodilatadora i, per tant, dilata els bronquis i les foses nassals, els descongestiona i permet respirar millor, en aquest cas sense plors)
- escudella i ... sopes de farigola! Gran invent. Us passo la recepta.
La farigola és una mena de cura-ho tot. Entre d’altres coses, afavoreix la digestió, evita els espasmes gàstrics i intestinals i els gasos, i és antireumàtica, antisèptica i cicatritzant. També és un bon repel·lent dels mosquits i, a la cuina, és un excel·lent aromatitzant. La sopa de farigola era la preferida del meu pare quan a l’hivern arribava a casa a la nit, després de treballar, cansat i a vegades una mica desganat. Sempre he pensat que la sopa de farigola és bona per al cos i per a l’anima. Reconforta. Com sempre, la recepta és per a quatre persones.
Sopa de farigola
Ingredients: unes quantes branquetes de farigola seca, 4 tasses d’aigua mineral, pa sec (millor amb molta crosta), oli, sal, 1 all (opcional), 4 ous molt frescos (opcional).
Preparació: en cadascun dels plats sopers es posen làmines ben fines de pa sec (més o menys quantitat en funció de si les sopes ens agraden clares o espesses, i tenint ten compte que el pa augmenta molt quan absorbeix líquid). S’hi afegeix una mica de sal i un raig d’oli i es reserva. Es posa l’aigua al foc i quan arrenca el bull s’hi tira la farigola, s’apaga i es deixa infusionar cinc minuts. Es cola la infusió i s’avoca en els plats. Aquesta és la recepta base i per quan no tenim la panxa gaire fina. Si no és el cas i tenim gana, podem fer un plat únic francament exquisit si, a sobre del pa sec (un cop hi hem posat la sal i l’oli), i afegim un ou cru. Quan hi tirem la infusió calenta quedarà amb la clara gairebé presa i la gema crua. Està boníssim! Si, a més, abans de posar-hi el pa freguem lleugerament els plats amb un all cru, notarem un si és no és aromàtic i de sabor que arrodonirà el plat.
Bon profit!
|
|
|
|
|
|
|
Escriu articles al teu bloc
|
|
|
|
|
Comentaris sobre aquest article |
|
|
|
|
|
|
Escriu el teu comentari per aquest article |
|
|
|
|
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't |
|
|
|
|