Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Galzeran ha escrit 51 articles i te 148 comentaris. L'últim article ha estat fet el 19/04/09

perfil de'n(na) Galzeran | àlbum de fotos de'n(na) Galzeran

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Galzeran

Espai
 

La bona taula

Data dilluns 6/octubre/2008 - 02:03 Icona 1437 Data 5

Nens i nenes de la sala: als nens i els minyons, no els prometis si no els dons. Per tant, la recepta de la setmana.

Lasanya de verdures

Aquest és un plat exquisit, sense greixos saturats que són fatals, i fàcil de fer. Com tot en la cuina –i generalment en aquesta vida– és entretingut i cal dedicar-hi temps i amor. Per a quatre persones.

Ingredients: una dotzena de fulls de lasanya, quatre carbassons, quatre albergínies, cinc tomaques grans ben madurs i tres de petits, dues cebes grosses i una ceba petita, llet, farina, formatge ratllat, una fulla de llorer, nou moscada, oli d’oliva extra verge i sal.

Preparació: els carbassons i les albergínies es tallen a daus petit, es salen i es fregeixen per separat (tenen diferents temps de cocció i el carbassó té més aigua que l’albergínia). Cal coure-ho a foc lent perquè les verdures quedin cuites i toves, no torrades. L’albergínia s’ha de vigilar perquè absorbeix molt d’oli i pot ser caldrà afegir-n’hi una mica. Si tapem la paella quedarà més tovet. Remenar de tant en tant i estar pendent de que no es torri. Per eliminar el possible excés d’oli de les albergínies (n’absorbeixen molt), un cop cuites les podem posar en un plat amb un paper de cuina al fons. Reservar.

Fer una salsa de tomàquet espesseta amb els tres tomaques petits ratllats. Compte amb la sal. Abans de ratllar-los traieu les llavors (si premeu suaument les dues meitats dels tomaques cap per avall sortiran fàcilment).

Tallar les cebes grosses a mitges llunes ben fines i reservar. Ratllar els tomàquets grans (un cop eliminades les llavors!) i reservar.

Fregir primer la ceba i, quan estigui transparent i toveta (no s’ha d’enrossir), afegir el tomàquet ratllat. Posar una mica de sal i, quan estigui gairebé cuit (s’haurà evaporat gairebé tota l’aigua de vegetació dels tomaques), rectificar de sal. Un cop fet el sofregit, barrejar-lo amb els carbassons i les albergínies. Reservar.

Fer una salsa beixamel de les següent manera: en una paella amb una mica d’oli fregir la ceba petita ratllada. Ha de quedar transparent, no torrada. Quan estigui al punt, afegir tres cullerades de farina i remenar una mica perquè es cogui la farina (vigilar que no es torri, a foc suau). Quedarà una pasta. S’afegeix llet i es remena. S’anirà espessint. Aneu afegint llet fins que quedi cremós i en una quantitat suficient per cobrir la lasanya abundantment. Si cal, es pot anar afegint farina i llet fins aconseguir la quantitat necessària de beixamel. Aneu posant sal perquè quedi saborós però més aviat dolç. A mitja cocció, hi poseu una mica de nou moscada. Pot ser en pols o bé ratllar una mica de nou moscada. En compte perquè és molt saborosa. Es tracta d’anar tastant fins que hi trobem el punt de sal i de nou moscada. Quan tinguem la quantitat necessària de salsa, la coleu amb un colador fi, hi barregeu la salsa de tomàquet i ho reserveu.

Bullir les làmines de lasanya amb força aigua, la fulla de llorer (aromatitzarà la pasta) i una mica de sal. Si hi afegiu una mica d’oli evitareu que s’enganxin. Coure uns 15 minuts aproximadament, remenant de tant en tant perquè no s’aferrin les unes a les altres.

Mentre es cou la lasanya, preparar un recipient gran amb aigua freda i uns quants glaçons. Quan la lasanya estigui cuita, colar-la anant amb compte que les làmines no es trenquin. Posar-les en el recipient amb aigua freda. Això aturarà la cocció i els hi donarà consistència.

Ja tenim tots els ingredients a punt de muntar.

En una safata per anar al forn hi poseu una mica de salsa i una primera capa de 4 fulls de lasanya separats. A sobre la meitat de la farsa de verdures i una mica més de salsa. Una altra capa de 4 fulls de lasanya, la resta de la farsa de verdures i una mica més de salsa. Ho acabeu amb els 4 darrers fulls de lasanya i tota la salsa restant que cobreixi bé les peces de lasanya i els espais que quedaran entre les quatre peces. A sobre, una mica de formatge ratllat, un rajolinet d’oli ben repartit i a gratinar. Aquí si que hi va bé un punt de torrat.

Apali, a menjar de gust!



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
Kangari

Nyam!!

Date Monday, October 6th 2008, 11:07 AM

Gràcies Galzeran,et trovaba a faltar per aquestes vagues!!!
Bon profit!!

Spacer

Picture
misselvis

hola

Date Monday, October 6th 2008, 7:48 AM

te una bona pinta que no vegis, però m'espero a la recepta de peix i de pastissos, es que la verdura m'agrada crua i la lassanya no és lo meu ji ji però per un sopar d'aquells per quedar bé està molt rebé!!un petó!!!

Spacer

Picture
arale

MMMMMMMM

Date Monday, October 6th 2008, 5:34 AM

MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM MM
muakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiis!!

Spacer

Picture
Martolina

Mmmm!!

Date Monday, October 6th 2008, 4:22 AM

Apuntada!
Gràcies
Petons

Spacer

Picture
Clidice

:)

Date Monday, October 6th 2008, 2:45 AM

ei! merci! tingues per segur que la provaré :)

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Galzeran? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Sant tornem-hi!
  Data 19/04/09 Icona 4406 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Holaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaas!
  Data 15/04/09 Icona 1220 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Hola
  Data 06/12/08 Icona 1700 Data 9 comentari/s  
Spacer
Bullet A taula hi falta gent!
  Data 20/10/08 Icona 1730 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 13/10/08 Icona 1272 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Ideal per a refredats
  Data 09/10/08 Icona 2022 Data 8 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 08/09/08 Icona 1319 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula
  Data 07/09/08 Icona 2111 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Més recomanacions
  Data 06/09/08 Icona 1555 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Amb retard
  Data 06/09/08 Icona 1293 Data 5 comentari/s  
Spacer
Bullet Jo diria que és això...
  Data 28/08/08 Icona 1449 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 27/08/08 Icona 1404 Data 10 comentari/s  
Spacer
Bullet Visca, visca, visca
  Data 13/08/08 Icona 1352 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet L'estiu a Barcelona
  Data 07/08/08 Icona 1523 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 04/08/08 Icona 1416 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Animalons preciosos
  Data 02/08/08 Icona 1310 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula promesa
  Data 28/07/08 Icona 1323 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Moments especials
  Data 28/07/08 Icona 1309 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 25/07/08 Icona 1404 Data 7 comentari/s  
Spacer
Bullet El núvol blanc
  Data 22/07/08 Icona 1346 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Dedicat a la Campeta
  Data 21/07/08 Icona 1471 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet El "jefe"
  Data 20/07/08 Icona 1343 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Acollonant
  Data 16/07/08 Icona 1342 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Respecte
  Data 16/07/08 Icona 1392 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet No emprenyeu el gat!
  Data 16/07/08 Icona 1398 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Ja soc aquí!
  Data 14/07/08 Icona 1420 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 07/07/08 Icona 1320 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Per a la dona gateta
  Data 29/06/08 Icona 1467 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Millor una mica torrats
  Data 29/06/08 Icona 1358 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet la bona taula 5
  Data 29/06/08 Icona 1636 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia un altre cop
  Data 26/06/08 Icona 1359 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 26/06/08 Icona 1325 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 4
  Data 24/06/08 Icona 2027 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Hola amics i amigues
  Data 22/06/08 Icona 1493 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 21/06/08 Icona 1421 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 3
  Data 16/06/08 Icona 1523 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia i gràcies
  Data 15/06/08 Icona 1669 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia matiner
  Data 14/06/08 Icona 1421 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Flipo!
  Data 13/06/08 Icona 1296 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 13/06/08 Icona 1306 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 12/06/08 Icona 1316 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 11/06/08 Icona 1356 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 10/06/08 Icona 1368 Data 1 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 2
  Data 09/06/08 Icona 1503 Data 3 comentari/s  
Spacer
Bullet Gràcies, amics i amigues!
  Data 07/06/08 Icona 1391 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 07/06/08 Icona 1351 Data 0 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 05/06/08 Icona 1303 Data 2 comentari/s  
Spacer
Bullet Bon dia
  Data 02/06/08 Icona 1311 Data 4 comentari/s  
Spacer
Bullet La bona taula 1
  Data 29/05/08 Icona 2879 Data 6 comentari/s  
Spacer
Bullet Cada dia és un bon
  Data 29/05/08 Icona 1357 Data 4 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Novembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Octubre

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer