|
Instruccions pràctiques per cuinar una paella
divendres 2/novembre/2007 - 12:27 5128 2
No sempre els articles d'aquest bloc han de ser una mar de llàgrimes, de problemes i de melancolia. No sempre. Tots els que estem registrat a aquesta xarxa ens mereixem festa, alegria i tranquilitat. Així que ja hi ha prou d'articles i comentaris tristos d'eixos que trenquen el cor. A vegades, cal escriure-los. Ho reconec. Jo el primer. Però cal centrar-se i que puguem llegir coses divertides. Al llarg dels darrers dies, he detectat els problemes que tots tenim per cuinar a casa. Així que, a continuació, com a bon valencià, vaig a donar-vos unes instruccions pràctiques per tal que pugueu preparar a casa vostra –per rebre a la família o organitzar una trobada ambs els amics a casa és ideal– un extraordinari arrós en paella:
1.- Heu de preparar un brou per donar força a la vostra paella. Si penseu cuinar l'arròs amb peix, el brou haurà de ser de peix. Podeu comprar rap, algun cap, un poc de marisc... Si la paella, per contra, és de carn o verdura, haureu de fer el brou amb carn. Eviteu les verdures.
2.- Una vegada teniu preparat el brou comenceu a sofregir tots els condiments. Per la paella de peix podeu posar-hi gambes, sèpia, calamar, tonyina a trocets xicotets, rap... El que vulgueu. Si per contra, la paella és de carn i verdura podeu posar-li pollastre, conill, costella, garrofó, bajoca verda ampla, carxofa... Podeu combinar els ingredients: posar-los tots o només alguns. La paella tindrà un sabor diferent en funció de què acompanye l'arrós.
3.- El sofregit és una part molt important. Heu de fer un bon sofregit. No es tracta de volta i volta. El sofregit és el que donarà sabor al vostre arrós. A mesura que aneu sofregint els condiments els aneu deixant a un costat. L'últim que heu de sofregir és la nyora, el tomàquet (ix millor la paella si el ratlleu vosaltres i és natural) i l'arrós –tres quarts de got per persona que menja–. Aquests dos darrers elements els podeu deixar junts a la paella i no treure-los.
4.-Ara bé la part més important. Agafeu la nyora, la tritureu, la passeu pel colador i l'afegiu al brou.
5.- Una vegada tingueu feta eixa operació, comenceu a posar el brou a sobre de l'arròs. Dos gots de brou per cada got d'arròs. Respectar les mesures és importantíssim. A continuació aneu repartint els condiments de la paella –peix si és peix i verdura o carn si és verdura o carn– per tot el perímetre. Poseu el safrà.
6.- Finalment, heu de coure la vostra paella. Entre tres i quatre minuts a foc fort i després entre deu i quinze a foc més moderat. Es important que controleu el brou que va quedant dins de la paella i la cocció de l'arrós. Deixar reposar la paella deu minuts tapada amb un drap de cuina. I ja està. Bon Profit!!!
Espere que us siga útil.
|
|
|