Xat Catala
Entra Registra´t
     
 
La meva foto

Benvingut/da al meu bloc!

Verd32 ha escrit 2 articles i te 7 comentaris. L'últim article ha estat fet el 02/11/07

perfil de'n(na) Verd32 | àlbum de fotos de'n(na) Verd32

   
Espai
Espai
   
 

Article del bloc de Verd32

Espai
 

Instruccions pràctiques per cuinar una paella

Data divendres 2/novembre/2007 - 12:27 Icona 5128 Data 2

No sempre els articles d'aquest bloc han de ser una mar de llàgrimes, de problemes i de melancolia. No sempre. Tots els que estem registrat a aquesta xarxa ens mereixem festa, alegria i tranquilitat. Així que ja hi ha prou d'articles i comentaris tristos d'eixos que trenquen el cor. A vegades, cal escriure-los. Ho reconec. Jo el primer. Però cal centrar-se i que puguem llegir coses divertides. Al llarg dels darrers dies, he detectat els problemes que tots tenim per cuinar a casa. Així que, a continuació, com a bon valencià, vaig a donar-vos unes instruccions pràctiques per tal que pugueu preparar a casa vostra –per rebre a la família o organitzar una trobada ambs els amics a casa és ideal– un extraordinari arrós en paella:
1.- Heu de preparar un brou per donar força a la vostra paella. Si penseu cuinar l'arròs amb peix, el brou haurà de ser de peix. Podeu comprar rap, algun cap, un poc de marisc... Si la paella, per contra, és de carn o verdura, haureu de fer el brou amb carn. Eviteu les verdures.
2.- Una vegada teniu preparat el brou comenceu a sofregir tots els condiments. Per la paella de peix podeu posar-hi gambes, sèpia, calamar, tonyina a trocets xicotets, rap... El que vulgueu. Si per contra, la paella és de carn i verdura podeu posar-li pollastre, conill, costella, garrofó, bajoca verda ampla, carxofa... Podeu combinar els ingredients: posar-los tots o només alguns. La paella tindrà un sabor diferent en funció de què acompanye l'arrós.
3.- El sofregit és una part molt important. Heu de fer un bon sofregit. No es tracta de volta i volta. El sofregit és el que donarà sabor al vostre arrós. A mesura que aneu sofregint els condiments els aneu deixant a un costat. L'últim que heu de sofregir és la nyora, el tomàquet (ix millor la paella si el ratlleu vosaltres i és natural) i l'arrós –tres quarts de got per persona que menja–. Aquests dos darrers elements els podeu deixar junts a la paella i no treure-los.
4.-Ara bé la part més important. Agafeu la nyora, la tritureu, la passeu pel colador i l'afegiu al brou.
5.- Una vegada tingueu feta eixa operació, comenceu a posar el brou a sobre de l'arròs. Dos gots de brou per cada got d'arròs. Respectar les mesures és importantíssim. A continuació aneu repartint els condiments de la paella –peix si és peix i verdura o carn si és verdura o carn– per tot el perímetre. Poseu el safrà.
6.- Finalment, heu de coure la vostra paella. Entre tres i quatre minuts a foc fort i després entre deu i quinze a foc més moderat. Es important que controleu el brou que va quedant dins de la paella i la cocció de l'arrós. Deixar reposar la paella deu minuts tapada amb un drap de cuina. I ja està. Bon Profit!!!

Espere que us siga útil.



Espai
Spacer
Espai
   
  Escriu articles al teu bloc
Espai
 
 

Comentaris sobre aquest article

Espai Espai
 
Picture
sulkygirl

Tornarem a intentar-ho!

Date Tuesday, November 6th 2007, 4:22 AM

Moltes gràcies Verd!!! La propera vegada que torni a provar de fer paella seguiré els teus consells. Ja t'explicaré el resultat.
Salutacions!

Spacer

Picture
valentina

A POC A POC I BONA LLETRA

Date Friday, November 2nd 2007, 12:47 PM

suposo que en una segona entrega rebrem com es cuina una bona paella valencia: arros, bajoques, ...
fins aviat

Spacer

Espai
 

Escriu el teu comentari per aquest article

Espai Espai
Espai
  Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris | Registra't
   



Més articles

 

Vols llegir més articles escrits per Verd32? Aquí son els últims articles.

 
Bullet Vull saber...
  Data 30/10/07 Icona 1255 Data 5 comentari/s  
Spacer
Espai
Espai
Espai

Cerca al meu bloc

 


Donar un cop d'ull a tots els blocs
Espai
Spacer
Espai

Articles antics

Novembre

 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 

Octubre

 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
Espai
Spacer

Referències

Col·labora!
Spacer
Contacta amb el suport / Avisa'ns d'abusos
Spacer
Posa'ns als favorits
Spacer
Política de privacitat, Termes d'ús & Legal
Spacer