|
els vins de lleida (capítol 2)
dimecres 6/agost/2008 - 03:27 2449 0
ja heu vist ke signifikava vins per a mi a l'èpoka dels 80 i 90. pafs i baretos i músika i moltes noies amb les ke intentava lligar, i ke més d'un kop em van deixar la mà markada a la kara, jejjejejej.
amb la seua pactikament total desaparició (només keden el paso, trivial i es veu ke al setembre tornen a obrir la falkata, yupiiiiiiiiii) la paraula vins perdia, per a mi, signifikat, llavors vaig deskobrir l'altra definició. sí xateros, akella ke fa referència al ferment. la mateixa ke els espanyols batejen com a "nuestros excelentes kaldos", sort ke el català no s'ha fet a base de traduccions literals, ja ke seria del més kursi dir: els nostres excel·lents brous.
bona part de kulpa de redescobrir els vins la té mon pare i kunyats ke, als dinars dels diumenges buidaven el celler amb l'excusa de ke els karagols s'han de menjar amb vi.
jo me'ls menjava sobretot amb all i oli, fet a mà, amb morter, kom a bon fill de casa de pagès ke sóc. però mika en mika li trobava gràcia a això del vinet, ja ke anava a fer una bekaina ben kontentet, jajjajajaja.
mentre tastavem el vi, sentia converses ke em sonaven a diskusions bissantines, món para deia ke el millor raïm era la garnatxa, un kunyat molt pijo pensava ke el cabernet era del més refinat i un altre ja podia pensar el ke volgues ke el borinot se'l prenia amb gasosa. ja m'explikareu ampolles de 2000 pts de llavors o 14 o 15 € actuals, malmeses per la "kasera", però jo anava kabilant........kontinuaré
|