|
Theobroma cacao.
dimecres 30/juliol/2008 - 07:32 2537 1
Que es el nom científic del cacao, "aliment de deus " podriem treduïr-ho.
Us dono una recepta per fer unes trufes cassolanes per llepar-se els dits i si sou més pikants i us agrada combinar plaers per llepar-se de dalt a baix. Necesitareu:
400 gr. de xocolata negre 50 % mínim.
200 ml. de nata líquida
100 gr. de confitura de taronja amarga
30 gr. de mantega.
ratlladura de pell de taronja al gust de cadascú
cacau en pols
En un pot posseu la nata líquida escalfeu-la suament fins que bulli,
afegiu a les hores el xocolata que haureu tallat en bocins petits, per facilitar que és
fongui. Una vegada fosa tota la xocolata, afegiu la confitura, la mantega i la ratlladura de pell de taronja (a mes pell més aroma a taronja). En tot moment remenant.
Ho posseu en un motlle prou gran per que quedi una capa d'un dit d'alçada.
Una vegada fret, a la nevera 24 hores.
Finalment talleu a daus de la mida d'un dit polze, i enfarineu amb el cacau en pols.
Per acompanyar el café son perfectes, si no, les podeu maridar amb vi dolç: Oporto, mistela, malvasia, muscat de Rivesaltes, cava dolç (del bo!), Pedro Ximenez.
Ja em direu.
|