|
LA BATLLESA COLAU I LA GRÀCIA LLIBERTÀRIA.
dijous 26/maig/2016 - 05:55 1870 3
L’antiga vila de Grà cia jo crec que alguns batlles de Barcelona voldrien que tornès a ser vila amb tots els ets i uts. Al cab i a la fi si L’Hospitalet i Badalona estan enganxats a Barcelona i no són ni barris ni districtes sinó municipis independents, també ho podria ser Grà cia. Segur que hi ha municipis catalans molt menys poblats i molt menys problemà tics i fins i tot idiosincrà tics.
El cas és que després del maremà gnum que és va formar a Can Vies, després de les decisions i contr-decissions de Trias i CiU – primer en contra de Can Vies i després a favor -, Trias es va topar a Grà cia amb el mateix problema i, intel.ligent i pragmà tic com és, va trobar una solució que, en principi si més no, havia de deixar a tothom content: pagar al propietari de la casa okupada un lloguer, de manera que els okupes poguessin continuar okupant i, si realment es feia alguna activitat social pel barri –ara de qualsevol cosa en diuen una activitat social i el pitjor que li pot passar al propietari d’un local és que l’okupin okupes amb ganes de fer cultura (de tot en diuen cultura, també ) – la poguessin contuar fent, els veïs s’evitaven les batalles campals, el propietari cobrava els seus dinerons i la cosa anava funcionant més bé o més malament.
Però vet aquà que l’Ada Colau n’ha volgut saber més que el gat vell d’en Trias i a l’hora ha volgut ser més liberal que ell. Ha dit que no es poden pagar diners públics en contractes on només són part entitats privades. Perquè l’arrendatari són els okupes, l’arrendador és el propietari i qui paga és l’Ajuntament. Això, que de fet és produeix molts casos a través de subvencions, és liberalisme en estat pur i de la mateixa manera que sorprèn – des del punt de vista ideològic – que CiU arrivés a la conclusió de que havia de pagar aquest lloguer per a evitar que a Grà cia es repetÃs el merder de Sants, sorprèn – des del punt de vista ideològic i des del punt de vista pragmà tic – que la batllesa hagi decidit deixar de pagar el lloguer i, a partir d’aquÃ, el propietari reclamés que el local fos desallotjat amb els incidents que tots sabem, és a dir, batalles campals entre manifestants i policies i uns costos en mobiliari urbà que, pel que ens diuen, superen els 60.000 €. Crec que és obvi, si més no des d’un punt de vista prà ctic, que la batllesa s’ha equivocat a no ser que ella pretengués que hi hagués tot el conflicque que hi ha hagut, que no crec.
Jo no sóc massa partidari que es paguin gaires coses amb diners públics. De fet les mÃnimes imprescindibles per a que funcioni l’estat del benestar. I d’entrada estaria en contra que es pagués al propietari d’un immoble ocupat per tal que els ocupes el continuessin ocupant. Crec que d’entrada és més raonable que el propietari els desnoni i busqui uns inquilins que li paguin el que li hagin de pagar. Però no és menys cert que hi ha molts locals arrendats per les administracions i cedits a entitats privades o sigui que aquest lloguer només tindria d’excepcional l’okupació il·legal del local a l’inici.
En segon lloc, les coses que més o menys funcionen més val no tocar-les gaire, malgrat els amics o enemics que tinguis a l’altra banda. Si la Colau no hagués deixat de pagar el lloguer no hagués tingut aquest merder que, a més del cost econòmic i social per a l’Ajuntament, li ha suposat quedar-se ideològicament amb el cul a l’aire, deixant el monopoli dels anti-sistema a LES CUP. Crec que la propera vegada abans d’iniciar un conflicte semblant s’ho repensarà abans de complicar-se la vida.
|
|
alarico |
Una reflexió interessant
Thursday, May 26th 2016, 7:09 AM
Els meus cinc cèntims sobre el tema:
En Trias va pagar el lloguer, amb diners dels contribuents, per evitar aldarulls just abans de les eleccions. La seva motivació va ser únicament electoralista.
Penso que l'alcaldessa ha fet el correcte, tot i que per motius equivocats. No es tracta de pagar o deixar de pagar el lloguer d'un local en funció de si el local és d'un banc, d'un fons buitre o d'un propietari particular, per això de fer el joc al capitalisme.
I encara menys es tracta de pagar per tal d'evitar aldarulls, perquè al final transmets el missatge de que tothom pot fer el que vulgui només emprant la força i saltant-se les lleis.
Aquà hi ha en joc quelcom fonamental, i és el dret a la propietat privada. Si els Okupes volen un local per a fer les seves activitats que s'el paguin, com fan la resta de les persones.
I si no tenen diners, que en demanin un a l'ajuntament, com fan molts col·lectius i associacions. Però que es posin a la cua, com tothom.
|
|
|