Es bull 1 kg ½ de patates a trossos. Un cop cuites i fredes, es xafen amb el passapurés i s’hi afegeixen un parell o tres de cullerades del suc de cocció i una mica de mantega perquè el puré sigui més amorós (sobre tot ha de quedar molt espès). Es mulla i s’escorre bé un drap de cotó. A sobre s’estén el puré de patata de manera que quedi quadrat i amb un dit de gruix. Com si fos un canaló. En una punta (per on començarem a cargolar) es posa una farsa feta amb un parell de llaunes de tonyina ben escorregut de l’oli i picat fi, dos ous durs picats ben menuts, una llauneta d’olives farcides picades ben menudes i tres o quatre pebrots vermells en conserva fets a tires primes. Es lliga amb salsa maonesa. Un cop posada la farsa, amb l’ajut del drap es va donant la volta com si fos un canaló i es posa en una plata que sigui plana. Es guarneix amb abundant maonesa, olives i tiretes de pebrot vermell en conserva.