|
Dulce italiano: El Tiramisù
dissabte 26/juliol/2008 - 12:59 1003 4
Pastis italià tradicional se que a molts,els hi agrada,mhabien demanat la receta,i jo fare el possible perque l,enteneu, el postre o dulce es diu TIRAMISU:
Llavors els ingredients per 6 persones son:
1) 1 Paquet de bizcochos italianos Savoiardi de 250gr. millor 500 gr.
2) 500 gr.de Mascarpone(que es troba a qualsevol supermercat i es una espescie de requeson italiano)
3) 80 gr. de sucre (si proveu la crema i es amarga en poseu mes),
4) 4 ous (separar les yemes de les clares),
5) cafè, (mes o menys 350 gr.de caffe una caraffa de caffe mentre el feu el poseu calent en una caraffa perque se renfrie),
6) 1 vaso de licor italiano (que es diu Marsala,que el mezclereu amb el caffe,si us
us agrada el licor,si no us agrada atencio no en poseu de cap manera),
7) 1 o 2 culleres de cacao amargo en polvo ( que es posera al final asobre del
pastis.
Procediment:
1) Montar les yemes dels ous amb el sucre fins que tingueu una crema ben blanca i espumosa,
2) Amb una cullera de fusta treballar en un recipient,tot el Mascarpone, a temperatura ambient fins que sigui una crema ben llisa i omogenea,
3) Posar junts el compost de les yemes i sucre, amb el de la crema del mascarpone i mezclarlo molt tot junt,
4) Montar les clares dels ous a neu i afegirles a la crema del punt 3,
5) Si us agrada el licor,que ha de ser nomes el Marsala,afegiulo a la caraffa de caffe que anireu fent entretant que feu la crena i aixins tindra el temps de rafredarse ,
6) Prepareu una pirofila de aquestes que van al forn,o si no una de aquestes de
allumini que venen,i que sigui una mica gran,perque teniu que fer 2 files de bizcochos Savoiardi,i posarlos una fila de frente a la otra i aixi teniu la part de sota
7) per preparar els bizcochos,teniu que tenir a prop un plat a on posareu una mica de caffe,no massa, i passereu el bizcocho el mullereu de un canto i de l.altre amb el caffe,feulo rapid,perque es podria trencar el bizcocho,i aixi cada bizcocho mullat amb caffe el poseu en fila dintre la pirofila
8) nheu mollant els bizcochos i els poseu un al costat del altre i despues un de frente al altre i feu la part baixa del pastiss,
9) Ara agafeu una espatula i poseu una mica de la crema sobre tots els bizcochos,que sigui uniforme,
10) Feu un segon pis de bizcochos mullats amb caffe i sobre la crema,
11) Poseu el tercer i ultim pis de bizcochos i acabeu posant tota la crema que quedi,tindreu que fixarvos be en quanta crema teniu perque lo mes important es cobrir el pastiss amb la crema,
12) I per acabar agafeu una cullereta de cacao amargo en polvo i el repartiu sobre tota la crema en manera omogenea,
13) Poseulo a la nevera per 2 o 3 ores ja anira be,es tè que menjar ben fred.
Espero que ho hagi explicat una mica be,perdoneu,si he posat alguna paraula en castellà però no la sabia en català,espero que s,entengui,i que aprofiti,si teniu alguna pregunta ja em podeu demanar.Gracies a tots.
Beatrice
|
|
|