|
 alarico |
Campbell
Tuesday, November 11th 2014, 9:30 AM
En un referèndum tothom ha d'acceptar-ne el resultat, t'agradi més o menys, hagis votat per una opció, en blanc, nul o t'hagis abstingut de participar-hi pels motius que siguin.
Dit això, vull remarcar que el 9N no varem ser cridats a un referèndum, sinò a un "procès participatiu". I la diferència és fonamental, ja que mentre que un referèndum sí que és un "procès participatiu", a la inversa no té perquè ser cert.
Al no ser un referèndum amb garanties legals ningú no està obligat a acceptar-ne els resultats. Podem posar-ho tot en dubte. Podem obviar els resultats. Podem dir que s'ha fet "pucherazo". De fet poder dir el que ens doni la gana i la Generalitat, ni l'ANC, ni Omnium, ni ERC, ni etc... poder discutirn-nos res de res. Aquesta és la trista realitat.
I per no ser, no és ni vinculat, perquè la primera convocatoria del 9N va ser suspesa pel TC, igual que la segona.
L'únic valor del que va passar el 9N, i no és poca cosa, és simbòlic.
|
 |
 campbell |
No sé...
Tuesday, November 11th 2014, 8:45 AM
Jo sempre havia tingut entés que els que no voten accepten i acaten el resultat vencedor d'unes eleccions, però potser estic mal fixat...
Tens raó, no eren unes eleccions convencionals (per les mil trabes, constitucions, amenaces i tribunals), però el cas és que ha anat tot rodat perquè a les properes que vagin de debó, aquest resultat creixi i sigui vinculant.
Salut!
P.D.: Un cop més, deixa'm agrair-te, Alarico, que tinguis aquesta actitud dialogant en la discrepància ;)
|
 |
 alarico |
Tomas
Tuesday, November 11th 2014, 8:07 AM
Veus, lo de contabilitzar el nombre de persones que aposten per la independència a través de les urnes, via eleccions, ja em sembla bé.
Jo nomès demano als partits sobiranistes que portin aquest punt de forma ben clara al seu programa electoral, com fa ERC, i que desprès el compleixin si tenen majoria absoluta, o si, sense tenir majoria absoluta, existeix un bloc sobiranista amb aquesta majoria al Parlament.
|
 |
 TomasM-Porta |
Però Alaricoooo
Monday, November 10th 2014, 6:30 PM
com que l'independentisme es radicaliza sol? Però si tu al xat éts la demostració del contrari, coi. I al revés, suposo, els independentistes et radicalitzem a tu.
Però és que a nivell general tampoc és cert: a més vots del PP, més vots d'ERC i al revés.
Pel que fa al que està passant a Catalunya, tu i jo sabem que ahir no es va acabar res i que el més divertit està per venir. Et dessitjo sort en la continuació del partit. Teniu un equip molt més potent, es cert, però mira, nosaltres, amb una sabata i una espardenya, cada vegada som capaços de fer coses més espectaculars.
I si bé es possible que Espanya no reculi ni un milímetre, cosa que és obvia, també es cert que som nosaltres els únics que avancem: a casa nostra cada vegada som més i més. Pures matemàtiques que constatarem a les properes eleccions, com ja ho vàrem constatar a les anteriors.
|
 |
 zinc |
Guaita que fàn ara
Monday, November 10th 2014, 4:06 PM
Sabadellenc (3684 missatges) 24.04.2006 08.12 h
El PP es mobilitza per captar el vot dels immigrants romanesos.
L'any 2000 eren poc més de 6.000 i avui ja són uns 400.000. El col.lectiu romanès ha experimentat un creixement tan vertiginós que del no-res ha passat a representar gairebé l'1% de la població espanyola. La meitat estan en situació irregular, però per poc temps. Si es confirma l'entrada de Romania a la Unió Europea prevista per al pròxim 1 de gener els que avui són sense papers quedaran regularitzats com a ciutadans comunitaris. I no només això. Fins i tot podran votar a les municipals del maig del 2007.
Serà el canvi més radical que hagi experimentat mai un col.lectiu important d'immigrants a Espanya. De la nit al dia, sense més tràmits, uns 200.000 estrangers obtindran els anhelats papers. L'entrada a la UE els dóna automàticament el dret a residir en qualsevol altre estat dels 27 (amb Romania hi ha prevista l'entrada de Bulgària), segons van confirmar fonts de la Secretaria d'Estat d'Immigració.
DECISIÓ PENDENT
Fins i tot en el cas que Espanya decidís aplicar a Romania el període transitori de dos anys per a l'arribada de mà d'obra establert per a vuit dels països que van entrar el 2004 (la decisió no està presa), això només els suposaria un obstacle que els impediria treballar legalment per compte d'altri a curt termini.
Però ho podrien fer perfectament com a autònoms i tindrien fins i tot més facilitats que els nacionals de tercers països per obtenir els permisos de treball. En qualsevol cas, com comentava un expert en immigració, "una vegada es té el permís de residència a la butxaca, treballar és només qüestió de temps".
100.000 A L'ANY
Els romanesos han arribat a Espanya des del 2002 a raó d'uns 80.000-100.000 a l'any. Al padró de l'1 de gener del 2005, l'últim del qual hi ha dades oficials, ja es van convertir, amb 317.366 registrats, en el tercer col.lectiu d'estrangers a Espanya, al darrere només de marroquins i equatorians.
El cens de l'1 de gener del 2006 proporciona provisionalment la xifra de 420.000 immigrants romanesos, segons asseguren fonts coneixedores dels padrons municipals, tot i que aquesta xifra quedarà retallada en els 20.000 que es calcula que no hauran complert amb l'obligació de renovar la seva inscripció padronal.
PRIMER COL.LECTIU DE LA UE
Aquests 400.000 "més els que arribin al llarg d'aquest any", passaran a ser a partir de l'1 de gener el primer col.lectiu d'estrangers comunitaris d'Espanya, al davant dels britànics (215.857) i els alemanys (123.505) i, per tant, el mos més desitjable per als partits polítics que concorreran als pròxims comicis municipals, que se celebraran el mes de maig de l'any que ve.
El grup polític que abans se n'ha adonat ha estat el PP, que des de fa diversos mesos es treballa la comunitat romanesa als llocs on té una presència més important. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i l'alcalde de Castelló de la Plana, Alberto Fabra, ja han viatjat al país centreeuropeu i es plantegen la inclusió de regidors romanesos en les seves llistes electorals. No en endebades el 30% dels immigrants romanesos viuen a la comunitat de la capital d'Espanya. I els 30.000 que resideixen a la ciutat castellonenca representen el 5,5% de la seva població.
A Catalunya, en canvi, no arribaven l'any passat ni a 40.000, tot i que en algunes poblacions de Lleida o del sud Tarragona, com per exemple Ulldecona, tenen tant pes que podrien arribar a decidir fins i tot l´alcaldia.
Que pasa quan aixó mes o menys o vol fer el govern català?,Guaita 0-0:
Malgrat tots els esforços del Parlament de Catalunya, del Govern, dels partits de la Consulta i de les federacions i entitats de la immigració (entre les quals la Fundació Nous Catalans), la suspensió cautelar de la Llei i del Decret de convocatòria de la Consulta del 9N per part del TC –a instàncies del govern espanyol del PP-, aquesta tarda de dimarts hem sabut que la Generalitat ha SUSPÈS TEMPORALMENT I CAUTELARMENT el registre de votants estrangers que demà havia d’obrir les seves portes…
Per tant, hem d’avisar a totes les persones immigrades que, de moment, no presentin les seves sol.licituds de vot perquè estant, per ara suspeses. Malgrat això, recomanem que tothom tingui a punt el certificat d’empadronament i la sol.licitud feta per si en els propers dies s’aixeca aquesta suspensió cautelar.aixó si els hi deixaven fer,clar.
Malgrat tots els esforços del Parlament de Catalunya, del Govern, dels partits de la Consulta i de les federacions i entitats de la immigració (entre les quals la Fundació Nous Catalans), la suspensió cautelar de la Llei i del Decret de convocatòria de la Consulta del 9N per part del TC –a instàncies del govern espanyol del PP-, aquesta tarda de dimarts hem sabut que la Generalitat ha SUSPÈS TEMPORALMENT I CAUTELARMENT el registre de votants estrangers que demà havia d’obrir les seves portes…
Per tant, hem d’avisar a totes les persones immigrades que, de moment, no presentin les seves sol.licituds de vot perquè estant, per ara suspeses. Malgrat això, recomanem que tothom tingui a punt el certificat d’empadronament i la sol.licitud feta per si en els propers dies s’aixeca aquesta suspensió cautelar.
Si mes no curiós,oi?.
Dit aixó que em sembla que és per reflexionar una mica,et demano disculpes per el mot DNI,i aclareixo que em referia a que tothom qui va votar tenia papers i estave a la base de dades dels ordinadors.
En quan en Cameron avui le sentit per TV,per mi que digui el que vulgui,tot i recordan que ell va dialogar amb els escocesos i el seu amic Mariano no ho ha fet i escolta si tan amics son que li torni Gibraltar.
Una abraçada,
Dolors.
|
 |
 alarico |
Informa't millors Dolors...
Monday, November 10th 2014, 11:36 AM
...que per haver estat de voluntaria et veig una mica peix. Et sona el concepte 'cens d'immigrants'?. Per si no ho saps aquí tens un petit fragment del diari ara.cat:
"Ha fet pública aquesta informació la fundació Nous Catalans, vinculada a CDC.
L'entitat dirigida pel secretari d'Immigració de CDC, Àngel Colom, ha notificat que ha estat informada del fet que els catalans nouvinguts sense nacionalitat espanyola ja poden trobar de nou oberts els set punts de registre habilitats per la Generalitat com a comissions de seguiment territorials de la llei de consultes, des d'on s'atendran i es rebran les sol·licituds que s'hi presentin per poder votar el 9-N. De fet, el termini de registre al cens d'immigrants –com d'altres tràmits per elaborar el registre de votació– començava el dia 1 i havia d'acabar aquest dimarts, dia 7, però aquest límit "s'ampliarà uns dies".
Jo no se el que ha passat, però que la intenció de que immigrants que encara no tenen el DNI puguin ser consultats em sembla més que evident.
A mi em sembla perfecte que aneu fent, és cosa vostra. De totes formes nomès et recordo que EU ja ha dit, a travès del seu portaveu, que aquest és un tema intern d'Espanya. I un cop feta aquesta declaració també ha dit la seva en David Cameron, i ha sigut bastant més contundent.
Els qui ens hem quedat a casa ho hem fet perquè lo del 9N no és un referèndum.
Si voleu anar un pas més enllà haureu de votar un govern que proclami un DUI. Això ja són figues d'un altre paner.
|
 |
 zinc |
un incís Alarico
Monday, November 10th 2014, 11:19 AM
Ahir vaig ser una membre del voluntariat i desde les 8 del matí fins ben entrada la nit vaig estar a l´institut que em varen asignar i puc asegurar que NINGU va votar sense el deu D.N.I.,ho sigui que res de sense papers.
Està molt bé donar opinió i tenir la própia,pero inventar realitats que no son,siusplau no, per aixó ja tenim l´estat i a menys que no treballis per ells,millor t´informes abans.
I ja que i soc i referent als teus escrits,opino que el president Pujol té tot el dret a votar.
Que segóns tú la participaciò va ser baixa ,millor que ho penseu tots així ,els del teu ram,perque nosaltres anirem fent i Europa anirà veien aquesta Espanya rància que s´omple la boca de democràcia i que no té ni diccionari per obrir-lo i si el té no sap interpretar la definició.
I per acabar et diré que els que no vareu anar a votar per posar el NO,ho vareu fer molt malament,si jo hagues pensat com tú crec que l´actuació mes intel.ligent i democràtica era anar a les urnes a expresar la vostra rotund negativa,T´imagines un 48% per cent de NO?:::::::::::::::!!!!!!!,ens desmonteu totalment,pero com que sabeu que ho tenieu perdut doncs a lo de sempre,a criticar a treure mérit a dir que és una bretolada etc.......I és que la por és i sempre serà molt dolenta,ja se sap que de covards el mon n´és plé.
Una abraçada,
Dolors.
|
 |
 alarico |
nen-
Monday, November 10th 2014, 7:25 AM
Els números són bastant clars:
- Cridats a participar en el procès: 6,3 Milions de persones
- Participants: 2,2 milions
- Resultat SISI: 81%
Participació: 2,2/6,3 = 35 % dels que han estat cridats
Independentites: 0,81*0,35 = 28,35 dels cridats.
Si per tú un 28,35 % és un èxit.... això tenint en compte que hi han participat persones entre els 16 i els 18 anys i inmigrants sense papers....
La realitat és que els que no som independentistes ens hem quedat a casa perquè sabiem que aquest procès no té cap repercusió a efectes pràctics.
|
 |
 joki |
Catalonia is not ciu
Sunday, November 9th 2014, 5:32 PM
i la majoria, no tenim res a veure amb el clan mafiós dels Pujol.
Per cert, hi ha hagut més participació que a les europees.
Tenint en compte que l'estat espanyol ha posat tants entrebancs com ha pogut, i els de no, s'han autoexclòs, jo trobo que és un èxit.
Apa, em pensava que vostè tenia més capacitat d'anàlisi, i no es quedava amb les anàlisi de curta volada pròpia de tertulians de 13TV.
Passi-ho bé i reflexioni, que això pot tenir unes quantes conseqüències.
|
 |
|