Com sempre dic jo. Uoles! Fa molt que no escric cap blog. Però per fi m'he decidit. No sabia de què el faria però algú aquí em va dir que ho fés d'algo que m'apassionés. I vaig pensar i pensar fins que ho vaig tenir clar: Els sabons! Bé després faltava un punt d'inspiració. I també vaig trobar un que em va recomanar un taller de sabons i aquí va ser el cop definitiu.
Ahir vaig anar a taller de sabons. Vaig tornar molt contenta i a casa la mare ja vaig agafar pètals de roses del seu jardí. I ara fa poc he fet hidrolat de roses. És com una infusió de roses.
Apa aquí pels curiosos que us agrada cuinar això us dic que és com fer maionesa però amb unes normes de seguretat ja que s'utilitza sosa càustica.
Normes de seguretat: Portar guants, ulleres de bricolatge, un davantal i tenir aprop vinagre per si us esquitxeu a la pell per neutralitzar la sosa.
Bé potser us recomano que visiteu la pagina de www.mendrulandia.net allà hi ha tot i més dels sabons i podeu veure nocions bàsiques dels sabons.
Be somi!
Us poso una recepta fàcil per començar. No us complico molt la vida de moment.
213 gr d'aigua destilada (aquella de planxar.) sinò mineral dèbil ja fa el fet.
85 grams de sosa càustica( 99% de puresa!)
682 gr d'oli d'oliva
1 cullerada sopera de oli esencial de roses (10 ml)
2 termometres si tenim
1) agafem l'aigua i la posem en una gerra medidora de vidre .
2) Agreguem la sosa a la gerra medidora. Mica en mica i anar remenant. Això s'ha de fer a l'aire lliure i evitar els vapors k en surten. Deixem això fins que la temperatura estigui aproximadament a 38 graus. Passarà força estona i més a l'estiu.
3) Agafem l'oli i el posem en una font de vidre o hacer inoxidable i l'escalfem al microones durant un minut i remenem. Mirem la temperatura i esperem que més o menys es refredi als 38 graus.
4) Un cop la barreja de sosa i aigua esta a 38 i l'oli també està a 38 doncs podem anar al següent pas.
5) Agafem la barreja de sosa i aigua i l'agreguem mica en mica a l'oli. Mentres anem remenant amb una espàtula. Ara agafem la batedora i remenem a temperatura lenta fins que quedi textura de natilles aprox.
6) Parem de remoure i hi agreguem l'oli esencial de roses. Remenem cuidadosament amb l'espàtula i ja tenim el sabó apunt per emmotllar.
7) El posem en diversos recipients com un pot de mantega ja usat, pots de iogurt... i al damunt hi posem els pètals de roses. I ho tapem amb un drap.
8) Al cap de 24 hores ja podem desmotllar i tallar com volem. Ara el deixem en un lloc fresc i sec i el deixem reposar durant un mes.
9) Al cap del mes ja el podem utilitzar.
Espero que us agradi. Podeu canviar l'oli esencial de roses per oli esencial de lavanda... A mi m'agrada molt la lavanda però us he dit de roses pk avui he fet sabó de roses.
Qui ho faci ja m'explicarà què tal li ha quedat. A mi m'encanta el sabó artesà. Em queda la pell tope bé. Us ho recomano. Si trobeu que es molta quantitat podeu dividir per dos o per tres tot els ingredients.
Sí sí, a casa també el fan d'oli reciclat, i tant! Ma mare també en fa de líquid com el teu per la rentadora però també en pastilla per fregar les taques difícils.
Gràcies per la recepta. La meva mare sempre n'ha fet de sabó, però no tan refinat com aquest. Va molt bé per treure taques d'oli de la roba!
I un cop a la feina vam fer un taller de sabó líquid per les mans, amb escència de lavanda, rosa, etc.
Estan molt bé els consells que dones per la sosa, perquè crema molt si toca a la pell... I si pot ser millor que l'habitació on es fagi estigui ben ventilada també.
Escriu el teu comentari per aquest article
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't