|
Invitació al debat: Educació i mobilitat social
dimarts 13/mar/2012 - 07:40 1408 1
Benvolguts i benvolgudes,
Tenim el plaer de fer-vos saber que la Fundació Desenvolupament Comunitari organitza un cicle de debats mensuals “dilluns a la Fàbrica, inventem futur” per repensar el context de crisi i trobar alternatives en diferents temes socials.
Organitzem aquest cicle de xerrades deliberatives mensuals a la Fàbrica del Sol (on està la seu de l'entitat) al voltant de la temàtica que l'ha agrupat aquests 20 anys d'existència de l'entitat: foment del diàleg per a la transformació social.
Trencant amb la frase de dilluns al sol (que es refereix a l'atur), pretenem oferir una sèrie de xerrades carregades de propostes i de pensament crític que facilitin el canvi i la transformació.
Les xerrades són obertes a tothom que vulgui assistir, són gratuïtes, però l'aforament és limitat.
Durant el 2012, celebrant el nostre 20è aniversari, es tractaran diferents temes (educació, accessibilitat, cohesió social, economia solidària, comerç, eines tecnològiques i xarxes socials...).
La Fundació Desenvolupament Comunitari forma part de l'Associació Futur Sostenible que gestiona l'equipament municipal de la Fàbrica del Sol pel foment i l'educació per a la sostenibilitat. En aquest context, la FDC s'encarrega dels aspectes socials de la sostenibilitat, dotant cohesió als territoris amb el seu coneixement i expertesa.
La primera xerrada serà:
19 de març, a les 18:30
a la Fàbrica del Sol
Pg. Salvat Papasseit nº1 (barri de la Barceloneta)
La primera xerrada debat
“pot l'educació reduir les distàncies socials a Catalunya?”.
La xerrada que presentem a La Fàbrica és per reflexionar i donar a conèixer els resultats de recerca que han realitzat els sociòlegs Xavier Martínez Celorrio i Toni Marín sobre la relació entre mobilitat social i educació a Catalunya.
Es pot dir que en els darrers cinquanta anys Catalunya ha conegut una alta mobilitat social i un augment significatiu de la fluïdesa social en detriment del classisme. La influència de la classe social dels pares sobre la dels fills/es s'ha reduït un 26% en els darrers vint anys, i l'educació ha estat un element clau que ha afavorit el moviment entre classes.
Ara bé, és només per l'educació que està havent mobilitat social? o també ha influït el context de lluites i reivindicacions que van marcar la dècada dels seixanta i dels setanta?. I ara? En aquesta “crisi estructural” encetada al 2007, continuarà havent un augment de la mobilitat social o, per contra, estem davant d'un retrocés en les possibilitats d'aquesta mobiltat i , per tant, estem davant d'un creixement de les distàncies entre classes socials?
Aquestes i altres preguntes seran tractades i debatudes a la primera xerrada de “dilluns a la Fàbrica, inventem futur”.
Esperem comptar amb la teva presència i que la pogueu gaudir
Cordialment,
--
Elena Rovira
Responsable de Comunicació
Fundació Desenvolupament Comunitari
|