|
 bertran |
vaaaaa, ara no defalleixissss
Monday, June 27th 2011, 7:41 PM
bé, resumint em penso que ha quedat clar que la teva postura es dir que la indústria alimentaria ens fan menjar coses massa que no hauriem, com massa llet i altres.
En això també ha quedat clar que hi estic d'acord i fins i tot he introduit que en general mengem massa carn.
El que miro d'argumentar és sobre la naturalitat o no de prendre llet a través de la tolerància a la lactosa i tenim proves com:
- Els nadons dels mamífers en son tolerants, pel que la mutació no és crear un enzim nou, sinó que un gen de maduració sigui defectuós.
- Tolerancia a la lactosa en adults, antiga fins fa 11.000 anys (encara que la mutació tingués 3 mesos d'antiguitat, mentre no hi hagi radiacions pel mig, per se ja és natural )
- Que la major part d'Europa i varies poblacions d'Àsia i Àfrica també prenen llet (no em semblen casos extraordinaris).
- La mutació dels masai podria ser d'un altre orígen genètic diferent de l'europeu o asiàtic
Tu aportes:
- Molts experts en nutrició la consideren "anti-natural" prendre llet en adults
- Fa inflor d'estòmac (a mi també, però alguna cosa ens deu donar si seguim prenent-ne)
- Que un osteòpata i moltes altres persones no prenen llet (em sembla molt bé, però tampoc he dit que prendre llet sigui imprescindible, el que dic és que n'hi ha moltes que si, jo inclòs)
- Altres espècies no ho fan (ja he corroborat el mateix i he dit el per què, i crec que s'enten per què els humans si ho fan)
La ciència i les proves son el que demostren una cosa o altre. Sóc conscient que m'hi recolzo molt sovint, però la meva intenció no és inflar per que si, sinó aplicar el mètode científic, el millor que conec per arribar a la veritat.
Quan dius que "de la història, com l'arqueologia, especialment a major antigor, difícilment se'n tenen "proves"" de l'us de la llet, crec que tornes a argumentar amb una base encara per elaborar: l'arqueologia té eines per esbrinar i oferir "proves": A les tines, amfores i altres receptacles poden quedar pòsits i restes que es poden analitzar. Proves que per exemple demostren que al neolític es feia cervesa a una cova de Begues anomenada Can Sadurní. Segur que hi ha proves a altres llocs del món amb cervesa o altres substàncies que mostren que és possible saber què es menjava fa milers d'anys.
Els làctics podrien no ser en una dieta, però si un reconegut metge dietista els posa, jo en prendré. No és per portar-te la contrària, però donat que prendre llet pot proporcionar diarrees greus i aquestes poden desenvocar en deshidratacions, podria ser que algú hagués mort per beure llet. http://www.ifcc.org/ria/div/terres3.pdf
Pel que fa a la dentició humana, parlo sobre la dentició humana i del tigre, no parlava sobre el China Study. I si no vaig errat la comparació de les proporcions dentàries (al que li manca la forma de les peces) és argument d'en Jorge Perez i no del China Study.
Per cert, el China Study parla del Cacaolat? hehe
|
 |
 sinn3rboy |
Bufff...
Monday, June 27th 2011, 3:34 PM
...a aquestes alçades ja s'hi ha implicat l'ètica, "l'adaptació", les conductes...
Continuo dient que jo parlava només del consum actual, mentre en Bertran insisteix en inundar-nos del que no deixen de ser -respectables- interpretacions científiques (de la història, com l'arqueologia, especialment a major antigor, difícilment se'n tenen "proves").
Però s'ha d'observar quelcom: aquestes "adaptacions", lactoses o toleràncies no formen part del físic més o menys original -natural- de la raça humana (!). Sinó com diu indirectament en Bertran, han estat artificialment forçades per l'acció -diguem-ne, ara sí- "anti-natural". És a dir, anant contra la natura de l'estómac humà. I forçant així els canvis necessaris per a profit de l'home.
Com diu la Vegana, no hi han espècies que alletin a altres, excepcions apart. Per què ho fem, els humans? A part del fet evident d'estar explotant la natura, alletar-nos d'adult serien casos extraordinaris en els que la supervivència es va imposar a una dieta natural.
Els casos històricament excepcionals que en Bertran comenta mostra humans on les condicions de supervivència eren extremes en el seu moment. Després potser s'han seguit per tradició cultural.
L'altre dia un osteòpata em deia que ell no pren llet -com tantes altres persones-. Com que ningú s'ha mort per això, que la llet sigui a la piràmide alimentària de l'expert no vol dir que hi hagi de ser. Hi han vegetals i altres que contenen -diguem originalment- tot el que poguéssim trobar a faltar de la llet.
De les dents d'esquimals, tigres, etc...bufff. Crec que també deuen haver-hi moltes variables soltes. La lògica dental de l'expert em sembla raonable, tot i que potser podria haver-ho reforçat més. Parla del major estudi nutricional que s'ha fet mai...alguna cosa certa deu tenir :-); d'altra banda, les del tigre...nosaltres també tenim ullals, però no com els del tigre ni per la mateixa funció que els seus...no ho sé...
(Acabo aquí, crec que m'he explicat millor que en les anteriors notes...)
|
 |
 Vegana |
Bé, jefe
Monday, June 27th 2011, 3:20 PM
jo si penso que per aconseguir la llet d'una humana l'haguessim de violar per inseminar-la i prenyar-la, li prenguessim el seu bebé per a escorxar-lo i fer-ne tendres filets, i li robessim la llet que hauria de ser per a aquest bebé a ella, i això ho repetissim tants cops com calgués per a obtenir-ne aquesta llet, ho veig ben clar que no és ètic ;)
Ara, si considerem que podem fer-ho en tant que la femella és negra, o pobre, o vaca o qualsevol altre discriminació arbitrària que ens afavoreixi, continuarà sense ser ètic, però ens podrem beure la seva llet a galet, sense problemes morals pq la considerarem inferior i, per tant, també considerarem inferiors seus interessos ;)
|
 |
 bertran |
crec
Monday, June 27th 2011, 1:45 PM
que en jazzman té raó: si poguessin alletar-se ho farien.
Si les dues espècies no viuen en simbiosi, en general no té massa sentit dedicar uns recursos propis d'una espècie per perpetuar un altre.
Es donen casos de parasitisme com el cucut que pon els ous i els diposita en un niu aliè i el pollet de cucut treu el fill "legítim" i els pares responsables d'aquest niu es veuen obligats a alimentar a una "bèstia" que els duplica o triplica en tamany. Però encara que es donen coses semblants és un cas relativament rar per que això va en detriment dels pares responsables del niu, que no perpetuen la seva descendència.
Dins de la simbiosi relacionat amb l'alimentació si que hi ha molts més casos com algues que viuen dins de fongs i els dos i fan els coneguts liquens, formigues que s'alimenten de d'arbres i aquestes els proporcionen protecció, actinies que viuen dalt de crancs, rèmores que viuen al costat de taurons... peixos que es deixen "netejar" de paràsits per altres peixos o artròpodes. Hi ha altres tipus de simbiosi on només un rep el benefici de l'altre... bé, hi ha altres casos interessants.
Pel que fa a mamífers també tenim relacions simbiòtiques alimentàries amb altres éssers vius, com els bacteris que tenim a l'estòmac. Sense ells nosaltres no podriem fer la digestió com la fem, i ells no tindrien un mitjà on viure i desenvolupar-se. En el mateix sentit, la relació humana amb la ramaderia també és simbiòtica.
Pel que fa a l'alletament hi ha casos rars com una gossa que alleta un gat...
http://www.youtube.com/watch?v=wZ6-NUaN6vo
Però no és una pràctica habitual. Bàsicament per que fer la llet és molt costós com per que se n'alimenti algú altre. Com a pràctica habitual si que hi ha mamífers que alleten a fills d'altres mares de la mateixa espècie. Però en general les espècies estan adaptades a reconèixer la seva descendència i a no deixar que altres individus intra o interespecífics s'aprofitin dels seus recursos. Bàsicament per perpetuar els seus gens i no els d'altri.
No entraré en si la ramaderia és ètica o no, però no vull estalviar-me de dir que opino que els ramaders que maltracten els animals, com s'ha vist en algun video, haurien d'anar a la presó.
|
 |
 Vegana |
Jazzman,
Monday, June 27th 2011, 1:05 PM
jo no separo els humans de la natura, si mires el que escric dic que és natural tot el que fem.
Però el teu raonament de “creure que si ho poguessin fer, ho farien” pq és natural fer-ho o voler-ho fer, justifica els arguments dels violadors, i llavors haurem de considerar natural i justificat que algú del xat violi a algú altre quan en tingui ganes, ja que és una conducta natural i, si pot fer-se, es farà.
Jo, per si de cas, passo de quedar amb ningú, no sigui que hagi de tenir una conducta natural de violència reactiva i clavar-li una punyalada a algú.
La diferència entre la resta de comportaments dels altres animals i, en general, el dels humans, és que nosaltres som conscients de fer mal o no als altres amb les nostres accions. I podem triar. Som animals amb consciència moral i aquesta es defineix amb les tries que fem, p.ex. violant o no a algú que demana no ser violada o violat, per més ganes que en tinguem i per més natural que hagi estat i sigui, en la història de la humanitat, fer-ho contra altres humans i contra altres animals.
|
 |
 jazzman |
la natura
Monday, June 27th 2011, 8:11 AM
"Però si t’hi fixes, a la resta de la natura, no veuràs a lleones adultes mamant de vaques, ni a foques mamant de gates, ni a gosses mamant d’humanes. Ni tan sols a lleons, foques mascles o gossos fent-ho."
Jo crec que si poguessin, ho farien.
Parlem de la natura: aquesta està representada per tots els éssers vius que habiten el planeta, i nosaltres els humans no en som una excepció.
Podem trobar conductes que ens podríen semblar antinaturals:
- els lleons mascles maten les cries d'altres mascles per tal de no deixar rastre de descendència d'un altre, i fer-se càrrec del clan. Els humans fem el mateix, però amb altres mitjans i recursos que ens permet la intel·ligència. Desapareix el tòpic "matar per menjar".
- gran quantitat d'espècies manifesten conductes homosexuals. Desapareix el tòpic "sexe per a la procreació" (molt adoptat per algunes religions).
- la viuda negra es cruspeix la seva parella mascle després d'haver-se produït el coit i la copul·lació. Contràriament, en moltes espècies d'aus es formen parelles que mantenen una relació estable i de llarga durada.
- els pingüins poden defensar el seu territori d'altres pingüins de la seva mateixa espècie, fins al punt de perseguir i matar a un altre pingüí que hagi gosat ocupar-lo, descuidant d'aquesta manera la seva vigilància i amb el risc de tornar-lo a perdre. En els humans, la preservació de l'espai és un concepte que resulta molt ampli, però no per això deixa de ser el mateix, més elaborat i sofisticat.
En fi, no acabaria mai. La llista pot ser enorme i plena de conductes que a priori ens poden semblar "antinaturals". Potser ho tenim molt idealitzat...
Per mi que si una foca (donant-se la coincidència, les circumstàncies, els recursos i els mitjans) volgués mamar de la mamella d'una gata, ho faria.
No s'han donat casos similars? penso que si mirem una mica, en trobarem de sobres que ens xocaran ràpidament. Però hi són.
En resum:
considero conducta natural tot allò que es manifesti a la natura.
Naturalment nosaltres no en som una excepció.
|
 |
 Vegana |
Bertran,
Monday, June 27th 2011, 5:41 AM
tot el que fem els humans és “natural”: conduir cotxes a 220km/h per autopistes, violar a altres persones, pujar en un avió, matar a la dona o als fills, menjar carn d’altres espècies, o prendre llet d’aldults i d’essers d’altres espècies, si agafem el concepte de “natural” com a “normal o habitual” per a les nostres cultures.
Però si t’hi fixes, a la resta de la natura, no veuràs a lleones adultes mamant de vaques, ni a foques mamant de gates, ni a gosses mamant d’humanes. Ni tan sols a lleons, foques mascles o gossos fent-ho.
A la piràmide alimentària hi pots posar els aliments que vulguis que continguin els nutrients que necessitem per viure (en Sinner ho ha explicat molt bé amb el tema del calci). Inclús podríem posar la carn humana i la llet humana, que contindrien alguns nutrients que ens permetrien alimentar-nos per viure. Però per cultura i per ètica no ho fem. Pq no ho trobem “natural”, tot i que en algunes cultures diferents a la nostra, i en la cultura de la guerra, encara es trobi “natural” fer això i altres coses.
La meva pregunta llavors seria no si és natural o no alimentar-se amb els nutrients que provinguin de qui sigui, sinó si és ètic fer-ho podent-ho evitar , siguin els explotadors “autòctons” o “al·lòctons”, dos conceptes també altament discutibles per a la vaca explotada i per qualsevol que posi els interessos de la vaca de no ser explotada i que li matin el vedell per a qui hauria de ser la llet que produeix, per davant dels seus propis interessos de lucrar-se o de prendre's un cafè amb llet, de vaca ;)
|
 |
 bertran |
:)
Monday, June 27th 2011, 3:08 AM
A la viquipèdia en català explica que la població caucàsica especialment al nord, tradicionalment pren llet, i també parla dels nòmades de la Xina, Mongòlia i Africans Fulanis.
http://ca.wikipedia.org/w iki/Intolerancia_a_la_lac tosa
La intolerància a la lactosa ha estat estudiada com una ajuda en la comprensió de dietes antigues i en els moviments de la població de societats prehistòriques. Munyir assíduament un animal pot incrementar les calories que s'extrauen de l'animal, comparat amb el consum de la seva carn. No és massa sorprenent, llavors, que la consumició de productes làctics es convertís en una part important de la vida agrícola al Neolític. Es creu que la majoria de la llet s'utilitzava per a produir formatges madurs, que bàsicament no contenen lactosa.
Autors romans diuen que, les persones del nord d'Europa, en particular britànics romans i persones d'Alemanya, bevien llet sense ser processada (al contrari dels romans que feien formatge). Això es correspòn amb les distribucions modernes de intolerància a la lactosa a Europa, on les persones de Gran Bretanya, Alemanya i Escandinàvia tenen una bona tolerància, i aquells del sud d'Europa, especialment els italians, tenen una tolerància molt pitjor.
A l'est d'Àsia, fonts històriques també demostren que els xinesos no consumien llet, mentres que els nòmades que vivien a les fronteres amb Xina sí que en consumien. Una vegada més, aquest fet es reflexa en la distribució actual de la intolerància. Xina destaca sobretot com a un lloc on la intolerància és molt alta, mentres que a Mongòlia i a les Estepes d'Àsia la llet de cavall es beu de manera regular. Aquesta tolerància es considera com a un avantatge, ja que els nòmades no es quedaven a un lloc durant el temps suficient com per a produir formatge madur. Donat que la seva principal via d'obtenció d'aliment és generada gràcies als cavalls, el fet d'ignorar la seva llet com a font d'aliments seria molt perjudicial. Els nòmades també fan una beguda alcohòlica, anomenada Kumis, a partir de llet de cavall, tot i que el procès de fermentació redueix molt la quantitat de lactosa present.
A la viquipèdia en castellà explica que la població caucàsica tradicionalment pren llet:
http://es.wikipedia.org/w iki/Intolerancia_a_la_lac tosa
En las culturas donde el consumo de leche y productos derivados ha sido habitual durante años la probabilidad de padecer esta afección es menor que en aquellos pueblos en donde, tradicionalmente, no se consumía leche, ya que en el caso del primer grupo la cantidad y la duración de la lactasa a lo largo de la vida de los individuos es mayor que en el segundo grupo cultural. Como resultado de esto, la prevalencia de la intolerancia de la lactosa a nivel mundial varía ampliamente dependiendo principalmente del origen étnico. Los grupos más afectados en poblaciones cosmopolitas son los africanos, indios, americanos y asiáticos, contrastando con la baja prevalencia que presentan los estadounidenses caucásicos y los europeos escandinavos:1
Suecos: 1 %
Ingleses: 6 %
Rusos: 15 %
Españoles: 15 %
Árabes: 80 %
Esquimales: 83 %
Mexicanos: 83 %
Africanos centrales: 83 %
Tailandeses: 98 %2 3
|
 |
 bertran |
Heheehehe
Monday, June 27th 2011, 3:07 AM
Aprenc molt!!! :)
Bé, crec que discutiem de l'"anti-naturalitat" de la llet.
He vist el video i trobo molt interessant, però no trobo l'antinaturalitat a la que et refereixes. Els làctics estan a la seva piràmide alimentària i crec que només parla d'eliminar els greixos saturats.
Parlant de denticions diu que els esquimals tenen més incisius és per que mengen més carn, i més al sud en tenen menys és per que mengen més verdures, fruites i llegums en detriment de les carns... No seria llògic pensar que igual que esquimals son adaptats a la seva alimentació, pot haver poblacions tolerants a la lactosa és un altre adaptació i que pertant ens és natural?
Per cert, l'esquema que aquest home posa de les proporcions dentàries per basar la seva tesi sobre l'alimentació deixa força que desitjar. Hauriem de parlar de la forma de les dents més que de proporcions: els tigres també tenen incisius i molars i no mengen llegums o verdura:
http://www.deatigersrfc.com/zh/node/8963
Em penso que la frase que he escrit al comentari anterior no s'explica bé, el que dic és que prendre llet, bolets i mel és natural, no antinatural.
Si no acceptes el meu argument comparatiu llet-mel argumenta per què prendre llet et sembla antinatural, si us plau. Només l'argument de que interessa a la indústria alimentària no em sembla prou sòlid.
|
 |
 sinn3rboy |
Hahahaha...!
Sunday, June 26th 2011, 6:11 PM
...quina tela amb la llet "dels pebrots", hehehe...
Si us plau, mireu el vídeo que adjuntava, crec que explica millor que jo el sentit en el que faig servir "anti-natural". També surten els ous, el formatge, i altres productes comentats. Emperò, el reportatge no deixa de tenir un aire radical (d'arrel, no d'extrem), tot i que l'expert sembla estar en molt bona salut (!).
D'altra banda, torno a repetir que jo parlava sobretot del consum industrial-artificial al que s'ha arribat a Occident. El que facin els masais o altres crec que són casos massa aïllats i especials. El reportatge que recomano comenta molts aspectes nutricionals i antropològics molt profunds, fets a nivell mundial sobre nutrició. És fàcil deduir que no se'n fa més ressò perquè implicaria canviar un mercat alimentari molt poderós (això ja és opinió meva).
El comentari de la mel, els iogurts, etc, em sembla coix: sembla com si qualsevol aliment fos anti-natural, i no és això. La comparació mel-llet no l'accepto, hehehe...els seus continguts són radicalment diferents.
(Jo mateix he estat un consumidor "massiu" de llet fins fa pocs anys; però certa conscienciació m'ha fet prescindir-ne quantitativament -amb altres productes- i crec que una millora notable es nota a nivell general. Altres canvis molt recomanables són el de dolços (especialment rebosteria) per uns més saludables sucres de canya o mel...Emperò, no puc evitar un got de llet de tant en tant, és un producte difícil de substituir culturalment...)
(En quan a Darwin i altres "veritats" que ens han colat, prometo obrir un fil un dia d'aquests mostrant una video-entrevista molt interessant sobre el tema, més endavant).
Salutacions!
|
 |
 bertran |
sinerboy
Saturday, June 25th 2011, 5:25 PM
Entenc que potser bebem massa llet, però no veig que beure llet sigui antinatural. Personalment no diria que en els masai beure's la barreja de sang i llet sigui antinatural o influenciada per les multinacionals si a més son tolerants a la lactosa. Una adaptació evolutiva que aquí també tenim molts i que no es dona així com així en poques generacions. Recordem que la evolució no és Lamarckiana sinó Darwiniana: que un adult tasti llet no el fa tolerant a la lactosa, sinó una mutació que és seleccionada positivament entre poblacions que s'adapten millor a un medi escàs per que poden prendre un aliment com la llet.
En el mateix sentit no ens hauria de semblar natural prendre ous ni formatge, ni iogurts... i a nosaltres ens sembla antinatural menjar insectes, però bé que menjem mel (i la mel és a l'abella, el que la llet és per a la vaca) i be que la mengem fa milers o desenes de milers d'anys. Crec que el que és natural o antinarural és relatiu, com els bolets per a nosaltres és normal però en canvi s'emporta cada any algú sota terra i en seguim menjant.
Els boiximans menjen formigues, llangardaixos, granotes, abelles i saltamartins, coses que potser a nosaltres ens farien mal, a ells no per que bé que hi son. Son una tribu especialment adaptada a la sequera, pel que poden beure de les arrels que mengen, cosa que a nosaltres ens semblaria massa poc i possiblement moririem per que no tenim les seves adaptacions. Si ells fossin intolerants a la lactosa (ho desconec) tindrien "cagarrines" i es podrien deshidratar perillosament, pel que per a ells seria antinatural.
Però encara que no estigui d'acord en que per als tolerants a la lactosa beure llet sigui antinatural entenc que si tens raó en que els mitjans i la cultura ens han fet veure molta més llet del que potser hauriem i fins i tot la carn de vedella, poc eficient, massa cara i a sobre en massa quantitat.
|
 |
 sinn3rboy |
Una cosa és un consum de llet...
Saturday, June 25th 2011, 8:48 AM
...i una altra que a l'home li sigui naturalment convenient.
Hi han moltes hàbits o ingestes antiquíssims que no li han convingut mai a l'home. La llet mateixa convé a l'home quan és infant, però no més enllà.
No discuteixo pas l'antiguitat en què l'home va tastar una llet no-maternal per 1a. vegada; constato que el consum de llet massiu actual és fruit d'una indústria interessada, des de fa poques dècades, i no d'una necessitat natural. Lo de la lactosa és lo de menys, ja que queda supeditat al que comento.
"L'hàbit" no es justifica en sí, ni en reflexionem la conveniència: senzillament ho heretem i ho conservem per costum cultural.
Aquí a CAT l'hàbit ens ha fet heretar costums nutricionals com botifarres, fuets, llangonises, pernils, llardons...i tot això és nefast per a la salud.
El paladar és dèbil, hehehe...
|
 |
 sinn3rboy |
A mode d'exemple...
Saturday, June 25th 2011, 5:48 AM
...us adjunto un "singulars" que van fer fa uns mesos, molt interessant i revelador.
Hi parla un expert en estudis nutricionistes:
www.tv3.cat/videos/337095 0/Jorge-Perez-Calvo-el-yi ng-i-el-yang-dels-aliment s
Això sí, prepareu-vos per "flipar" perquè hi han moltes coses sorprenents sobre els nostres hàbits, i els que haurien de ser els nostres hàbits.
Crec que tot plegat és fruit de no haver rebut una bona cultura de menjar bé, sobretot des de la infantesa.
En quan el que diu en Bertran, estic segur que el consum massiu de llet de vaca deu ser una cosa moderna de fa pocs anys. Un artifici més del capitalisme, vaja, com a explotació del "parc" ramader. Una altra cosa serien els formatges i tal.
Les vaques productores de llet no existien a l'Àfrica, suposo que en Bertran es refereix a la llet de cabra. Tinc entès que és l'única que se salva en quan a assimilació humana (no l'he tastat mai, no sé quin sabor té).
No sabia lo de la llet de soja...però és igual, perquè no m'agrada... :-)
Salutacions.
|
 |
 sinn3rboy |
Ara fa una setmana...
Friday, June 24th 2011, 6:58 AM
...aproximadament, va sortir un informe de vendes de llet que situaven a LletNostra com a lider de vendes, si no recordo malalment. Tenint en compte la seva "recent" creació, té molt mèrit.
Al cap d'uns dies apareix aquest informe que malposiciona a LletNostra i estableix la de Pascual com la més "guai". Però és que resulta que aquest informe sembla haver estat subvencionat per la pròpia Pascual i una altra ogranització del sector làctic. Molta casualitat, oi? (La font és una estació de ràdio, no en sé més).
A més, aquest estudi es basa -l'he llegit- com tots els estudis científics, en interpretacions de dades, i factors de qualitat subjectius. És a dir, que pot variar en funció d'un interès conscient o altre.
I HO SENTO, PERÒ LA SALUT ÉS LO PRIMER:
Comentar que l'informe sempre glorifica la llet com si fos imprescindible, cosa que és mentida. Tergiversa certs fets ocultant-los o ressaltant-ne els beneficis de forma exagerada.
Recordar que la llet és considerada per molts experts en nutrició com "anti-natural" pel cos humà, ja que la natura només la proporciona pels lactants. Però l'home és l'únic ésser que en continua consumint fóra del seu curs natural. També produeix inflor d'estómac; les toxines s'hi acumulen 10 vegades més que en la carn de la pròpia vaca, etc.
Els vegetals verds, els fesols, els cigrons, les cols i l’ou són els aliments que tenen més contingut de calci. I el bròquil, productes de soja i el salmó enllaunat són bones fonts de calci d'absorció fàcil.
Salutacions!
|
 |
 bertran |
Sobre Pascual el 2004
Friday, June 24th 2011, 1:19 AM
A principis de l'any passat, el grup "Leche Pascual" va negar-se a comprar la llet dels ramaders catalans que fins aleshores havia comercialitzat, com a represàlia a la negació de la Generalitat de Catalunya a acceptar el seu iogur com a tal per la falta dels bacteris escencials de què aquest ha de gaudir. Com a resposta a aquesta represèlia, Unió de Pagesos va demanar el boicot a aquesta marca. Aquest ha esdevingut tot un èxit, fent que "Leche Pascual" arribés a admetre que s'havia equivocat i que, en un principi, pretenia construïr una gran indústria a Catalunya i, alhora, comprar llet als productors catalans. Però l'acord no es va dur a terme i "Leche Pascual" continua sense comprar llet catalana.
D'altra banda, cap als voltants de juny de l'any passat, va néixer Llet Nostra, constituïda per 7 cooperatives catalanes i el grup Iparlat. Aquesta marca, recolzada per la Generalitat, pretén aconseguir vora el 25% del mercat català, donant impuls d'aquesta manera a la nostra ramaderia. Aquesta és una marca que comercialitza la seva llet gairebé exclusivament en català, i que aporta els seus benefícis a les nostres terres. A partir d'aquell mateix mes, Llet Nostra va començar a comercialitzar la seva llet, tot i no gaudir d'una planta pròpia, la qual estarà enllestida cap al juny d'aquest mateix any.
Ara, "Leche Pascual" ha difós a les cadenes catalanes un anunci televisiu, fet exclusivament en català i per Catalunya, on s'anuncia la implantació de la nova planta d'aquest grup lleter, alhora que s'intenta remarcar el teòric caràcter catalanista, tradicional i propici que aquesta marca diu tenir.
Resumint, després d'una rabieta d'aquesta marca de Burgos amb seu a Madrid, propietat d'un ex-company de JM Aznar, per la negació de la Generalitat a acceptar com a iogurs els seus productes pasteuritzats no naturals), aquesta es negà a comprar llet catalana, deixant tonelades de llet sense vendre i els ramaders catalans amb greus problemes comercials.
[...]
Extret de:
http://www.racocatala.cat /noticia/3626/boicot-als- productes-leche-pascual
Amb tot això jo no vull dir que algu hagi comprat l'estudi de la OCU, però si que Pascual ha fet accions més que dubtoses en el passat...
|
 |
|