|
|
|
|
|
|
|
|
|
Article del bloc de ignatxo
|
|
|
EL DISCURS DEL PRESIDENT MAS
dijous 9/juny/2011 - 07:04 1585 5
Bé, com alguns sabeu, a part de dedicar-me a les meves “tasques” de crític cinematogràfic (afició de cor), tinc una feina de la qual em guanyo la vida: la producción i embotellament de vi. De tota mena. Des dels senzills que et venen als súpers a un preu de mitjana de dos euros a vins de més qualitat que se’n poden anar tranquilament als quaranta.
Porto gairebé tretze any treballant a Bodegues Roqueta, una empresa familiar de centenària tradició i que desde la Comarca del Bages ha eixamplat la seva producció vinícola amb marques tan clàssiques del vi de taula com el Tres Erres.
Des de fa vint-i-cinc anys van emprendre l’aventura de dedicar-se a l’elaboració de vins més qualitatius, enmarcats en les arrels de la Catalunya Interior. Durant la invasió de la fil.loxera (un dimoniot d’escarabat que es muntava una farra en cada cep que tocava) moltes vinyes (la comarca del Bages al segle XIX disposava de gairebé 50 000 hectàrees de les 500 que disposa ara) es van abandonar donat el negoci per perdut. Però la realitat és un altre: en aquella època, com ara, creuaven el Llobregat i el seu afluent, el Cardener. Aquests rius van ser vitals per l’expansió de la Indústria Tèxtil (l’autèntica fil.loxera que va obligar molts pagesos a anar a treballar en moltes fabriques i deixar la vida que desde moltes generacions familiars s’havien entregat).
La vinya es torna a recuperar a la nostra comarca. Un quart de segle després a Bodegues Roqueta (amb la seva marca de qualitat Abadal-Masies d’Avinyó) va celebrar uns actes en aquesta conmemoració presentant l’Abadal 25 aniversari; un vi elaborat amb les varietats de raïm Merlot (62%), Cabernet Sauvignon (18%), Cabernet Franc (13%) i Syrah (7%), pròpies de la zona.
I es clar. No va faltar la festa. Vam parar màquines i a una sala que anomenem “Els Til.lers” es va fer una presentación amb un artista convidat d’excepció: el Molt Honorable President de la Generalitat Artur Mas, custodiat per desenes d’alcaldes de la Comarca (entrants i sortints) i molts, molts mossos d’esquadra.
El senyor Valentí Roqueta (el jefe) va fer la presentació de l’acte explicant el que us he anat a dir al tercer i quart paràgraf, però més eixamplat i elaborat (uns deu minuts). Quan li va donar el torn de parla a l’Artur Mas, sabeu que va fer???
Confirmar el que havia dit el Jefe. Dit i fet. Ens va deixar plantats al pica-pica (que incloïa Sushi, Ostres de Bretanya entre altres delícies amanides amb bon vi de la terra) i se’n va anar sopar a Igualada. Custodiat pels mossos i per una cassolada que li feien un parell de quilòmetres carretera enllà.
|
|
|
|
|
|
|
Escriu articles al teu bloc
|
|
|
|
|
Comentaris sobre aquest article |
|
|
|
|
|
|
Escriu el teu comentari per aquest article |
|
|
|
|
Ho sentim, els usuaris no registrats no poden escriure comentaris
| Registra't |
|
|
|
|